person_outline
search
hrendeitpt
  • Posted
  • Read 22586 times

Von der Leyen, po zadatku, Europu vodi u ponor, a EU čelnici sluganski slijede!

Postupci EU-a protiv Rusije pokazuju da su EU i njezine države članice spremne žrtvovati vlastita gospodarstva i dobrobit vlastitih građana ako SAD (duboka država) to zahtijeva radi postizanja svojih geopolitičkih ciljeva

Gonzalo Lira, Amerikanac rođen u Čileu koji živi u Ukrajini, napravio je bezbroj necenzuriranih videozapisa: https://www.youtube.com/channel/UCfUzUq5L9NFv2GMVGbEBgkg?app=desktop&cbrd=1&pli=1

U razgovoru sa urednikom Naturalnewsa, Mike Adamsom pojašnjava:

– Zašto je ukrajinska protuofenziva bila pobjeda za Rusiju
– Opis gubitaka ukrajinskog vojnog ljudstva i opreme
– Zašto su zapadni političari i urednici medija u krivu
– „Samoubilačke sankcije” i samouništenje Europe
– Kako će Zapadna Europa bit svedena na osiromašenu pustoš
– Zašto Putin radije IZBJEGAVA eskalaciju ovog rata
– Uništavanje europske industrije, praćeno financijama
– Pojedinosti o očekivanom valu građanskih nemira diljem Europe i naoružavanje vlade za brutalno gušenje javnih prosvjeda

Ukratko, opisao je u nadolazećoj zimi gospodarski kolaps kao uzrok "ekonomskog uništenja Europe", dodajući da će nakon ovog nadolazećeg kolapsa Zapadna Europa biti pretvorena u osiromašenu, očajnu regiju svijeta, potpuno bez dominacije financijske, ekonomske i industrijske moći. Zapadni čelnici potpuno su odvojeni od stvarnosti i nesposobni donositi odluke u interesu vlastitog naroda

Ono oko čega se Gonzalo i Adams slažu jest da je većina političkih vođa u zapadnim nacijama odvojena od stvarnosti i krajnje nekompetentna u svojim postupcima . Ne samo da im nedostaje pravo razumijevanje ekonomije i rata, oni ne uspijevaju shvatiti temeljne koncepte uzroka i posljedice . Nadalje, prilično su arogantni, ali potpuno nesvjesni da njihove apsurdne ideje jednostavno ne funkcioniraju — poput, "Hej, kaznimo Rusiju ekonomskim sankcijama!"

Što cijelu stvar čini gorom je to što zapadni čelnici odbijaju ispraviti kurs kada se stvari okrenu protiv njih. Umjesto toga, udvostručuju (ili utrostručuju) glupost, pitajući se zašto se stvari svuda oko njih urušavaju (poput njemačke teške industrije, koja nestaje iz dana u dan zbog vrtoglavo visokih cijena energije). Jedno je biti samo glup. Sasvim je druga stvar kada nacionalni vođe misle da su vladari svijeta dok istovremeno pokazuju opetovane gluposti bez ikakve samosvijesti o svojim neprestanim krivim potezima.

Zapadna Europa neće preživjeti nesposobnost svojih suicidalnih vođa

Europa se sada suočava s "mračnom zimom", industrijom u kolapsu, masovnom nezaposlenosti, ludih cijena energenata, nestašice hrane i građanskim nemirima. Finski ekonomist Tuomas Malinen upozorava na ekonomsku apokalipsu koja će zahvatiti zapadnu Europu, a sve proizlazi iz ekonomskih sankcija koje su Rusiji nametnuli NATO / zapadne zemlje u pokušaju da unište Rusiju.

Napori su se izjalovili na spektakularan način, ostavljajući europske nacije suočene sa zimom u uvjetima očajne nestašice hrane, gnojiva, energenata, metala, industrijskih kemikalija i slično. Kao što je objasnio Malinen, europske banke će se suočiti s valom neplaćanja kredita dok europsko industrijsko gospodarstvo tone u bankrot. Ta neplaćanja kredita ugrozit će solventnost europskih banaka, a neizbježna neplaćanja će se proširiti na sjevernoameričke banke koje su izložene europskom dugu. Prisutnost dužničkih izvedenih instrumenata — i brzo propadajuća eurovaluta — samo povećavaju rizik od raširenih financijskih neispunjenja obveza na tri razine: 1) privatnog sektora, 2) financijskih institucija, 3) nacionalnih vlada.

Kao što Gonzalo Lira ističe ovaj razorni udar za Zapadnu Europu već se "dogodio". Ništa od ovoga se ne može zaustaviti. Što je još gore, europski čelnici to niti ne pokušavaju zaustaviti. Čista glupost, arogancija i potpuna nekompetentnost čelnika Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske, Njemačke, Austrije, Španjolske, Hrvatske i drugih EU zemalja doista je zapanjujuća. Nije teško shvatiti  da sve to rade po Agendi 21 i Agendi 2030 koje su EU čelnici potpisali narodima iza leđa!

Izvor: https://www.naturalnews.com/2022-09-15-inflation-explodes-in-usa-europe-faces-winter-of-civil-unrest.html

Von der Leyen Europu vodi u ponor

Europska komisija predala je izvješće o stanju EU-a Parlamentu EU-a. Ključne točke nisu ništa drugo nego recept za uništavanje gospodarstva u Europi.

Zastrašujuće je što odgovorni političari u Europi u medijima govore i kakve odluke donose. Ne može se NE STJECATI dojam da im je cilj uništiti gospodarstvo diljem EU i osiromašiti široke mase. Odluke koje donose više se ne mogu pravdati glupošću, to može biti samo namjerno. Razlog je jednostavan: očito je da su vodstvo EU i većina vlada zemalja Europe antiruski nastrojeni, pa ne čudi njihova antiruska politika. To je njihovo pravo. Ali uništavanje samog sebe kako biste diskreditirali protivnika teško da je obećavajući pristup. Ali to je upravo ono što čelnici u EU i njezinim državama članicama rade.

Zapadne sankcije šokirale su rusko gospodarstvo u ožujku i uzrokovale strmoglavi pad rublje, što je potaknulo inflaciju. No, brzo se pokazalo da je rusko gospodarstvo stabilnije nego što se čak i u Rusiji mislilo.
Već u svibnju tečaj rublje ne samo da se oporavio, nego je bio i jači nego prije ruske intervencije. Nezaposlenost u Rusiji je niska, a BDP će ostati gotovo stabilan ili će se tek neznatno smanjiti 2022. Panika koju smo vidjeli u Rusiji u ožujku i euforija koju smo vidjeli na Zapadu u ožujku bile su neutemeljene. 
Ruski nacionalni proračun je u izvrsnom stanju, a prihodi od prodaje nafte i plina veći su nego ikad prije zbog visokih cijena zahvaljujući sankcijama, iako Rusija Europi prodaje manje plina i nafte. 

U EU se dogodilo suprotno. Nestašicom plina vrtoglavo rastu cijene, a najgore će doći početkom 2023. kada će se nove cijene moći u potpunosti prenijeti na potrošače. Inflacija u EU će, dakle, nastaviti rasti, prognoze za početak 2023. za Njemačku su preko deset posto. No, EU komisija, koja je ništa drugo nego privid za nesposobne političare iz toga ne uči ništa, što pokazuju "koncepti" koje su predstavili u EU parlamentu.

Prijevod izvješća:

Kako Europska komisija želi prevladati probleme EU-a: Najvažnije izjave povjerenika EU-a u Strasbourgu

Povjerenici EU-a iznijeli su svoja stajališta o stanju i izgledima u Europskoj uniji u svom godišnjem govoru o stanju Unije Europskom parlamentu prije nekoliko dana u Strasbourgu. Nekoliko članova Europske komisije, uključujući predsjednicu Komisije Ursulu von der Leyen, nosilo je žuto-plava odijela inspirirana bojama ukrajinske zastave. Velik dio govora bio je posvećen potpori Ukrajini i potrebi podnošenja nedaća za nju. Povjerenici su govorili io energetskoj krizi i nemogućnosti njezina potpunog prevladavanja.

Izjave vodstva Europske komisije

Pred nama su teška vremena

Sleyennncreenshot 2

Von der Leyen je rekla da zajednicu čekaju "teška vremena." Šef Europske komisije smatra rusku vojnu operaciju u Ukrajini ratom protiv europskog gospodarstva, europskih vrijednosti i europske budućnosti, "autokracijom protiv demokracije".
• Europska komisija priprema pakt o demokraciji kako bi zaštitila EU od stranog uplitanja i iznijela na vidjelo "financiranje u sjeni".

Više integracije

• Kako bi riješila ekonomske probleme, Europska komisija namjerava predložiti jedinstven porezni režim za mala i srednja poduzeća.
• EU namjerava dati Ukrajini lakši pristup jedinstvenom europskom tržištu u zamjenu za uvoz energije i ukinuti naknade za roaming za mobilne operatere. Kijev je priključen na energetski sustav EU-a od ožujka i tarife su ukinute za zemlju.
• Europska komisija podržava ideju Europske političke zajednice, asocijacije izvan EU-a koja ima za cilj ubrzati približavanje Bruxellesa Ukrajini, Moldaviji, Gruziji i zemljama Zapadnog Balkana. Konkretni prijedlozi uskoro će biti upućeni Vijeću EU.

Sankcije ostaju na snazi

• “Najsnažnije sankcije koje je svijet ikada vidio”, Bruxelles želi održati pod svaku cijenu protiv Rusije kako bi “pokazala odlučnost” Von der Leyen tvrdi da je “ruska industrija u rasulu"
• Europska komisija za deseterostruko povećanje cijene plina i povećanje cijene električne energije u Europi okrivljuje Rusiju. Ursula von der Leyen predložila je da se računi za struju "šalju u Moskvu".
• Bruxelles želi vezati nabavne cijene plina za odnos sa zemljom dobavljačem. Europska komisija želi se osloboditi ovisnosti o ruskim mineralnim resursima diversifikacijom opskrbe iz Sjedinjenih Država, Alžira i Norveške. S Norveškom je uspostavljena skupina za ograničenje cijene plina.

Paket prijedloga

• Povjerenik EU za energetiku Kadri Simson rekao je da EU "nema čarobni štapić" da vrati cijene na razine prije ruske krize, ali se Bruxelles nada da će paketom prijedloga ublažiti pritiske na cijene na ljude diljem Unije.
• Paket uključuje reformu tržišta električne energije koja predviđa odvojeno određivanje cijena za energiju iz konvencionalnih i alternativnih izvora. Za promicanje vodika kao goriva EU će osigurati tri milijarde eura i osnovati europsku "banku vodika".
• Kako bi okončala ovisnost o Kini, Europska komisija planira lokalizirati cijeli ciklus prerade rijetkih zemalja donošenjem paneuropskog dokumenta. Zajedno sa SAD-om, EU planira povećati ulaganja u Africi i Latinskoj Americi te prekinuti veze s Azijom, kamo je europska industrijska proizvodnja migrirala u 20. stoljeću.

kraj prijevoda

"Pakt o demokraciji"

Svima je bilo jasno da će von der Leyen održati ratni govor. Nakon što je šef EU diplomatije Borrell već govorio da je Europa u ratu, zatrubila je i von der Leyen. Kada oni i drugi političari govore o "ratu protiv europske ekonomije, europskih vrijednosti i europske budućnosti".' tada bi ljudi trebali slušati vrlo pažljivo, jer povijest uči da vrući ratovi obično prate vladinu retoriku u nekom trenutku.

Ali želi li itko u Europi - osim lidera koji ne moraju ići na frontu u ratu - pravi rat s Rusijom? Svatko tko na ovo pitanje odgovori potvrdno, trebao bi se naviknuti na pomisao da bi vrlo brzo i sam mogao završiti na “istočnoj fronti”. A što to znači, čuli su stariji među nama još od svojih djedova koji su to morali proživjeti.

Posebno zabrinjava "demokratski pakt" koji von der Leyen želi uvesti. Morat će se vrlo pažljivo promatrati što se točno pod „demokratski pakt“ želi implementirati. Nije teško shvatiti da se prije svega misli na dvije stvari:

Prvo, to bi trebalo značiti daljnje ograničavanje slobode izražavanja i slobode tiska u Hrvatskoj. EU, ostalo ograničenje, EU komisija već neko vrijeme radi vrlo ciljano, pogledajte na primjer ovdje i ovdje.
Drugo, vjerojatno je riječ o organiziranoj kampanji diskreditacije kritičara, jer sve kritike politike EU su – prema zapadnim medijima i političarima – navodno pod kontrolom Rusije.

Jednostavnim jezikom, to znači kraj ostacima demokracije u EU, ako svi koji drugačije misle i kritiziraju vlast budu ukratko – s pripadajućim posljedicama – označeni kao “neprijateljska marioneta”.
Kritički promatrači i novinari stoga bi trebali pomno pratiti dizajn "demokracijskog pakta".

Više integracije

EU je potpuno nedemokratska struktura, jer izabrani EU parlament ima manje prava od Reichstaga pod Kaiserom Wilhelmom, a vlada EU, odnosno Komisija EU, nije demokratski izabrana, već o njoj pregovaraju šefovi vlada članica. države iza zatvorenih vrata . Osim toga, ova vlada EU-a ne podliježe nikakvim demokratskim kontrolama, a povjerenici EU-a zaštićeni su praktički neopozivim imunitetom. U stvarnosti, oni se ne mogu smatrati odgovornima za bilo kakve pogreške ili čak povrede zakona koje počine u obnašanju svoje dužnosti.

Kada europski povjerenici traže veću integraciju, oni jednostavnim jezikom traže da se daljnje ovlasti predaju Bruxellesu od nacionalnih država, u kojima barem formalno još uvijek postoji demokratska i parlamentarna kontrola, te da se time povuče svaka demokratska kontrola. Time se, pod izlikom borbe protiv krize koju su sami stvorili, promiče daljnja demontaža demokracije u Europi i parlamentarne kontrole u EU.

Politički pritisak

Zapad optužuje Rusiju da koristi plin kao sredstvo političkog pritiska. To je besmislica, jer činjenica da tri od pet cjevovoda koji bi mogli pumpati ruski plin u Europu nisu u funkciji posljedica je odluka EU i njezinih država članica, čije detalje možete pronaći ovdje https://www.anti-spiegel.ru/2022/die-eu-kommission-verschaerft-die-zensur-im-netz/?doing_wp_cron=1663169576.1829030513763427734375

A pogled na plinske krize iz prošlosti pokazuje da Rusija nikad nije koristila plin kao polugu, kao što možete pročitati u ovoj kronologiji plinskih kriza u prošlim desetljećima. Upravo je Zapad godinama stvarao narativ da Rusija koristi plin kao sredstvo političkog pritiska, samo da bi učinila upravo ono za što je Rusiju optuživala. Kako inače razumjeti da se nabavne cijene plina žele vezati uz odnose sa zemljom dobavljačem?

Jednostavnim jezikom to znači da Bruxelles želi osigurati da su sve zemlje opskrbljivači politički prijateljski nastrojene prema EU ako ne žele riskirati da Bruxelles smanji njihov prihod od izvoza plina. Ali to neće uspjeti, jer bi to bilo kao, na primjer, kada bi velika tvrtka za iznajmljivanje automobila vjerovala da ima toliku tržišnu moć u punjenju goriva za svoje automobile da može diktirati cijenu goriva benzinskim postajama. To jednostavno ne ide.

Ova ideja još jednom pokazuje da je Europska komisija zapravo sastavljena od nesposobnih političara kojih se ljudi žele riješiti u svojim domovinama i koji su zbog toga “hvaljeni” u Bruxelles. Ideja je, kao što vidite iz trenutnih kretanja na tržištu nafte i plina, potpuno nerealna. Uostalom, cijene na svjetskom tržištu određuju ponuda i potražnja i ako EU odluči da će kupovati energente samo po cijenama koje joj se sviđaju, dobavljači neće isporučivati. No, tako umjetno stvoreni deficiti ne dovode do sniženja, već do poskupljenja.

Ne samo da pokazuje licemjerje EU koja optužuje Rusiju za ono što sama radi, već pokazuje i koncentriranu nesposobnost u bruxelleskom aparatu kada se takve nerealne ideje ozbiljno razmatraju.
Ali postupci EU-a protiv Rusije pokazuju da su EU i njezine države članice spremne žrtvovati vlastita gospodarstva i dobrobit vlastitih građana ako SAD to zahtijevaju radi postizanja svojih geopolitičkih ciljeva.

Izvor: https://www.anti-spiegel.ru/2022/von-der-leyen-steuert-weiter-stur-in-den-abgrund/

Ipl: Apel režimske 'Slobodne Dalmacije' u kojem (u ime lidera Hrvatske, Srbije i BiH) mole „sultana“ Erdogana da zamoli Putina za deblokadu isporuke plina, uistinu je za povraćanje. I toliko proziran. Nakon što Putin ne udovolji „sultanu“ Erdoganu, Balkan će doslovno eksplodirati. Mediji napumpati. A naivci, korisni idioti, spremno, pod punom ratnom opremom, krenuti na Putina i Moskvu.

Već viđeno u Drugom Svjetskom ratu kada je pred Staljingradom poginulo 100 tisuća Hrvata.

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/regija/balkan-moli-sultana-za-milost-turski-ministar-objavio-sto-su-lideri-hrvatske-srbije-i-bih-nedavno-trazili-od-erdogana-svi-su-mu-uputili-istu-molbu-1225222

Je li vam sada sve jasno?

Čitajte nas na našem portalu: http://istinomprotivlazi.info/

Komentirajte na našoj fb stranici: https://www.facebook.com/istinomprotivlazi1/

Pišite nam na mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Čitajte i dijelite objave Ipl-a - najcenzuriranijeg hrvatskog portala!
Opća deklaracija o ljudskim pravima: Član 19. „Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice. Sloboda misli, savjesti i vjeroispovijesti jedan je od temelja demokratskog društva. U svojoj vjerskoj dimenziji ona je jedan od najvitalnijih elemenata koji sačinjavaju identitet vjernika i njihovu koncepciju života, ali također je dragocjena za ateiste, agnostike, skeptike i neopredijeljene. Pluralizam, neodvojiv od demokratskog društva, koji se teškom mukom stjecao tijekom stoljeća, ovisi o njoj.
Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)

NAPOMENA: Upadaju nam u računalo, mijenjaju slike, dijelove rečenica, blokiraju linkove, videozapise, ograničavaju doseg, daljnje dijelenje, brišu komentare, usporavaju otvaranje...Podnijeli smo nekoliko kaznenih prijava za elektronsko ometanje, ali DORH ne reagira!

Više čitajte alternativne, a manje korporativne (glavne) medije! Njihovi koruptivni urednici i novinari potpuno su u službi WHO-a i NWO-a.

Dozvoljeno je preuzimanje ovog teksta isključivo u cijelosti, bez vršenja izmjena, dodavanja i oduzimanja.

 

 

(29 votes)

Donirajte

Amount: