person_outline
search
hrendeitpt
Plenković i Pupovac zaustavili proces brisanja lažno prijavljenih birača, a po našem zakonu izbrisani se mogu jednostavno ponovno prijaviti!

Plenković i Pupovac zaustavili proces brisanja lažno prijavljenih birača, a po našem zakonu izbrisani se mogu jednostavno ponovno prijaviti!

Ovo je teško kazneno dijelo i prijevara birača zbog čega DORH istog trenutka treba procesuirati Plenkovića, Pupovca, a DIP poništiti izbore! Ako neće oni onda moramo učiniti to mi hrvatski građani i jednom za sva vremena pokazati političkim hohštaplerima čija je ovo država.

- Točno je ono što u Hrvatskom helsinškom odboru tvrde, da je iz popisa birača izbrisano 269.510 osoba - rekao je za Slobodnu Dalmaciju naprasno smijenjeni ministar MUP-a Vlaho Orepić.

- No, prava tema je neprovođenje Zakona o prebivalištu u sprezi HDZ-a i SDSS-a, odnosno Andreja Plenkovića i Milorada Pupovca- kaže Orepić tako potvrdivši ono što je RTL otkrio, a mi ovih dana pisali.

- Naime, čim sam smijenjen, 1. svibnja izdan je usmeni nalog da se u svim policijskim postajama obustavi proces brisanja lažno prijavljenih birača. Također, od 1. svibnja, prema informacijama, ništa se nije činilo da se spriječi ponovno prijavljivanje otprije izbrisanih građana. U vrijeme dok sam bio ministar strogo se pazilo da se provjeri svaki novoprijavljeni odrasli građanin, stoga me nitko ne može razuvjeriti da sada na djelu nije organizirana politika HDZ-a i SDSS-a da se zaustavi smanjenje broja fiktivnih birača. Zapravo, nastavak je to stare politike zbog koje se u Hrvatskoj teško može govoriti o istinskim izbornim pobjednicima.

Trebalo bi preispitati i rezultate i legitimitet svih dosadašnjih izbora, zaključno s lokalnim izborima kojima sada svjedočimo. Ako gospoda Plenković i Pupovac uistinu nemaju ništa s tim, onda neka javno pozovu sve fiktivne birače da se izuzmu iz izbornih procesa u našoj zemlji jer su to uglavnom birači HDZ-a i SDSS-a. Jedino tako mogu biti vjerodostojni i pošteni prema biračima, odnosno građanima Republike Hrvatske - kaže Orepić.

8d2d352177553035380c8d89065116aa XL

Bivši ministar unutarnjih poslova odlučno odbacuje kritike prema kojima su policijskim postupanjima nekim građanima, a ima ih blizu 300.000, oduzimana biračka prava prvenstveno prema stranačkome ključu, te da je, kad je srpska zajednica u pitanju, riječ o "nastavku etničkoga čišćenja", kako su to formulirali čelnici SDSS-a, odnosno Milorad Pupovac koji je sada definitivno razotkriven.

- Mene zanimaju samo činjenice, a prva od njih kaže da je Zakon o prebivalištu donesen u prosincu 2012. godine te da je potom dana godina za prilagodbu te još jedna godina za javnu kampanju kako bi se problem što bezbolnije riješio. Također, bitno je znati da prebivalište označava adresu na kojoj se neka osoba trajno nastanila iz čega onda nastaju i njezina biračka prava. Osobno sam kao ministar samo nastojao provoditi zakon, nikakav drugi motiv nisam imao, sve što sam želio bilo je svesti biračke popise na stvarno stanje.

Čim sam počeo provoditi zakon počele su opstrukcije. U Hercegovini su HDZ-ovci lijepili plakate s mojim prekriženim likom, a nakon toga je krenuo i udar iz Pupovčeva SDSS-a jer se među izbrisanima našlo i mnogo ljudi srpske nacionalnosti. A o čemu se tu radi najbolje se vidjelo nekidan iz reportaže RTL-a sa Srbima koji čekaju da im se plati to što su došli glasati. A isto je i s Hrvatima jer je ista motivacija. Borba za legalitet i legitimet vlasti nužna je i mora ići do kraja. Jer, posljedice su strašne i dugoročne.

S obzirom na sve rečeno, jasno je da ni trenutačni saziv Sabora nema nikakav legitimet. Izvjesno je nepostojanje parlamentarne većine iz čega proizlazi i politička nestabilnost koju sada živimo. Ukratko, ovo je stanje neodrživo, a jedino rješenje je da vlast, bez ikakvih manipulacija i preslagivanja, na ponovno odlučivanje predamo građanima - zaključio je smijenjeni, sada nam je jasno i zašto, ministar Vlaho Orepić. Jasno je zašto je morao otići i ministar uprave Ivan Kovačić.

Kratko! Ovi lokalni izbori su najveće izborno ruglo od Mesećeve pobjede 2000-te. Ovi lokalni izbori se moraju proglasiti ništavnim i održati ponovno s tim da troškove moraju snositi HDZ, SDSS, APIS, kao i mainstream mediji i anketne kuće (Promocija Plus i Ipsos puls) koji su najodgovorniji za dugogodišnje sramotne krađe, prijevare i manipulacije biračima!

Izvor: Vinko Vuković 'Slobodna Dalmacija' 

Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)
Dozvoljeno je preuzimanje ovog teksta isključivo u cjelosti!
Komentirajte na našim Facebook stranicama
https://www.facebook.com/IPLPodstrana/ i https://www.facebook.com/negovorumrznjeistinomprotivlazi

Last modified on Monday, 25 September 2017 08:34
(7 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: