Print this page
Sveučilišna bolnica NorthShore mora isplatiti 10,3 milijuna dolara zdravstvenim radnicima koji su dobili otkaz ili bili diskriminirani zbog odbijanja cjepiva protiv Covida19!
  • Posted
  • Read 8894 times

Sveučilišna bolnica NorthShore mora isplatiti 10,3 milijuna dolara zdravstvenim radnicima koji su dobili otkaz ili bili diskriminirani zbog odbijanja cjepiva protiv Covida19!

Posebno je značajno da ova prva nagodba za COVID-19 u cijeloj klasi štiti zdravstvene radnike. Zdravstveni radnici su heroji koji svakodnevno daju svoje živote za zaštitu i liječenje svojih pacijenata. Sada su potrebniji više nego ikada 

Kolektivnu tužbu protiv Sveučilišne bolnice u Illinoisu NorthShore University HealthSystem u ime više od 500 sadašnjih i bivših zdravstvenih radnika koji su bili nezakonito diskriminirani ili im je uskraćeno vjersko izuzeće od mandata cijepljenja protiv COVID-a, podnio je Liberty Counsel.

Kao rezultat dogovorene nagodbe, NorthShore će platiti 10.337.500 dolara za kompenzaciju tim zdravstvenim djelatnicima koji su bili žrtve vjerske diskriminacije i koji su kažnjeni zbog svojih vjerskih uvjerenja protiv uzimanja injekcije povezane s pobačenim fetalnim stanicama. Ovo je povijesna, prva takve vrste kolektivna nagodba protiv poslodavca koji je nezakonito odbio stotine vjerskih zahtjeva za izuzeće od cijepljenja protiv COVID-19 .

Zaposlenici NorthShorea primit će obavijest o nagodbi i imat će priliku komentirati, prigovoriti, zatražiti isključenje ili podnijeti obrazac zahtjeva za isplatu iz fonda nagodbe, a sve u skladu s rokovima koji će odredio sud.
Kao dio sporazuma o nagodbi, NorthShore će također promijeniti svoju nezakonitu politiku "bez vjerskog smještaja" kako bi bila u skladu sa zakonom i kako bi osigurao vjerski smještaj na svakom mjestu u svojim brojnim objektima.
Nijedan položaj u bilo kojoj ustanovi NorthShore neće se smatrati zabranjenim za necijepljene zaposlenike s odobrenim vjerskim izuzećima. Osim toga, zaposlenici koji su dobili otkaz zbog vjerskog odbijanja cijepljenja protiv COVID-a imat će pravo na ponovno zapošljavanje ako se prijave u roku od 90 dana od konačne nagodbe koju je odobrio sud i zadržat će svoju prethodnu razinu staža.

Iznos pojedinačnih isplata iz fonda za namirenje ovisit će o tome koliko je valjanih i pravodobnih obrazaca za zahtjeve podneseno tijekom procesa potraživanja. Procjenjuje se da će zaposlenici koji su dobili otkaz ili otkaz zbog vjerskog odbijanja cijepljenja protiv COVID-a dobiti otprilike 25 000 dolara svaki. Liberty Counsel će dobiti 20% iznosa nagodbe, što iznosi 2.061.500 dolara, kao plaćanje za odvjetničke naknade i troškove koje je morao poduzeti kako bi tužio NorthShore i držao ga odgovornim za svoje postupke.

U listopadu 2021., Liberty Counsel je poslao pismo zahtjeva NorthShoreu u ime brojnih zdravstvenih radnika koji su imali ozbiljne vjerske primjedbe na NorthShoreovu “Politiku obveznog cijepljenja protiv COVID-19”.
Da je NorthShore tada pristao slijediti zakon i odobriti vjerska izuzeća, stvar bi bila brzo riješena i ne bi ga ništa koštalo. No, kada je NorthShore odbio poštivati zakon i umjesto toga odbio sve zahtjeve za vjersko izuzeće Liberty Counsel je podnio kolektivnu tužbu.

Potpredsjednik pravnih poslova i glavni savjetnik Horatio G. Mihet rekao je:
“Vrlo smo zadovoljni povijesnom nagodbom od preko 10 milijuna dolara postignutom u našoj grupnoj tužbi protiv NorthShore University HealthSystema. Drastična promjena politike i znatna novčana olakšica koju zahtijeva nagodba donijet će snažnu mjeru pravde zaposlenicima NorthShorea koji su bili bezosjećajno prisiljeni birati između svoje savjesti i svojih poslova.Ova bi nagodba također trebala poslužiti kao snažno  upozorenje poslodavcima diljem zemlje da ne mogu odbiti prihvatiti one koji imaju iskrene vjerske prigovore na prisilno cijepljenje .”

Mat Staver, osnivač i predsjednik Liberty Counsela:
“Ova nagodba koja pruža kompenzaciju i priliku za povratak na posao prva je takve vrste u zemlji koja uključuje mandate za cijepljenje od COVID-a. Ova bi nagodba trebala biti poziv na uzbunu svakom poslodavcu koji nije izašao u susret ili izuzeo zaposlenike koji su se protivili cijepljenju protiv COVID-a iz vjerskih razloga. Posebno je značajno da ova prva nagodba za COVID-19 u cijeloj klasi štiti zdravstvene radnike. Zdravstveni radnici su heroji koji svakodnevno daju svoje živote za zaštitu i liječenje svojih pacijenata. Sada su potrebniji više nego ikada.”

Sveučilišna bolnica North Shore ima 738 kreveta i osoblje s približno 4000 liječnika specijalista i subspecijalista. Nudi njegu u svim medicinskim i kirurškim specijalnostima, uključujući kardiovaskularne usluge, njegu raka, ortopediju, medicinu majke i fetusa i zdravstvene usluge žena. Bolnica nudi mogućnosti neuroznanosti, uključujući Harvey Cushingove institute za neuroznanost. Tu spadaju Institut Chiari, Institut za poremećaje kretanja, Institut za moždane tumore, Centar za aneurizmu mozga, Centar za glavobolju i Centar za kralježnicu, kao i državni centar za moždani udar.  

https://childrenshealthdefense.org/defender/healthcare-worker-settlement-covid-vaccine-mandate-class-action-lawsuit/

Čitajte nas na našem portalu: http://istinomprotivlazi.info/

Komentirajte na našoj fb stranici: https://www.facebook.com/istinomprotivlazi1/

Pišite nam na mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Čitajte i dijelite objave Ipl-a - najcenzuriranijeg hrvatskog portala!

Opća deklaracija o ljudskim pravima: Član 19. „Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice. Sloboda misli, savjesti i vjeroispovijesti jedan je od temelja demokratskog društva. U svojoj vjerskoj dimenziji ona je jedan od najvitalnijih elemenata koji sačinjavaju identitet vjernika i njihovu koncepciju života, ali također je dragocjena za ateiste, agnostike, skeptike i neopredijeljene. Pluralizam, neodvojiv od demokratskog društva, koji se teškom mukom stjecao tijekom stoljeća, ovisi o njoj.
Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)

NAPOMENA: Upadaju nam u računalo, mijenjaju slike, dijelove rečenica, blokiraju linkove, videozapise, ograničavaju doseg, daljnje dijelenje, brišu komentare, usporavaju otvaranje...Podnijeli smo nekoliko kaznenih prijava za elektronsko ometanje, ali DORH ne reagira!

 

 

(5 votes)
Copyright © 2016 Istinom protiv laži - Ne govoru mržnje | Sva prava pridržana | All rights reserved