person_outline
search
hrendeitpt
  • Posted
  • Read 6579 times

Zastupnici, podignite 111 ruku i sve oteto biti će vraćeno hrvatskom narodu!

Vlada mora vratiti narodu oteto vlasništvo ili zakonom definirati da se dobit iz poslovanja tih resursa vraća svakom pojedincu kao temeljno vlasništvo i isplaćuje mjesečno na račun. Umjesto vraćanja otetog sve vlade se konstantno zadužuje i nemaju nijednu pozitivnu bilancu u 28 godina samostalnosti. Zastupnici, ako ste uistinu predstavnici naroda sa 111 ruku izmijenite 70-ak zakona i sve opljačkano će biti vraćeno narodu

Hrvatska nije država jer ne obavlja osnove funkcije države, a te funkcije su nestale pretvorbama i privatizacijama, definancijacijama i deindustrijalizacijama ili bankarskim rječnikom, likvidacijama i privatizacijama. 

Za vrijeme Jugoslavije Hrvatska država je posjedovala samo 2% ukupne imovine prije privatizacije, a sve ostalo je bilo društveno vlasništvo, odnosno vlasništvo naroda. Pretvorbu i privatizaciju je napravio, uz blagoslov vrha HDZ-a, visokopozicionirani KOS-ovac Jakša Barbić, tada predsjednik predsjedništva pravnika u privredi Jugoslavije, a danas potpredsjednik HAZU-a. Barbić je komunističku partiju pretvorio u ćelije ili stranke (HDZ i SDP) i po američkim uputama napisao zakone o dioničarstvu.

Zašto se često rabi termin da nemamo državu?

- Prva funkcija države je upravljanje resursima. Naši resursi su, ili privatizirani - poklonjeni odabranima koji s njima trguju ili rade s minimalnim brojem radnika, ili su u fazi likvidacije u kojoj su radnici ostali bez posla.

- Druga funkcija države je organizacija rada stanovništva u tim resursima. U njima su građani prije privatizacije radili, a sada nemaju što raditi jer resursa praktički nema.

- Treća funkcija države je stvaranja novih vrijednosti iz tih resursa. Nema novih vrijednosti jer su nestali ti veliki resursi u kojima su radnici bili uposleni.

- Četvrta funkcija države, temeljem stvorenih novih vrijednosti, je kreirati ekvivalent dobivenog novca, avansirati ga i dobiti pokriće u tim vrijednostima. Nemaš HNB koji bi te pratio jer je izvlašten iz RH kako ga nitko ne bi mogao kontrolirati. Ne možeš vjerovati!

Potpuno je jasno da većina građana nema što raditi u Hrvatskoj jer je sve u vlasništvu pojedinaca koji s tim vlasništvom trguju ili rade na način da zaposle mali broj ljudi koje maksimalno iskorištavaju, minimalno plaćaju, pritom se enormno bogateći.

Drugim riječima, 98 posto resursa koje je prije privatizacije pripadalo jednako svakom pojedincu (per capitta), sada je vlasništvo nekolicine stotine kriminalaca koji su sa državnim vrhom 90-ih nezakonito oteli narodu te resurse. A privatno se ne može privatizirati! 

Jer, ako vam netko privatizacijom uzima prava, uzima vam i dobit jer prava su dobit koja mogu biti direktna, kroz rad i indirektna kroz besplatno školovanje, besplatno socijalno, zdravstveno itd.

Konkretno, ono vlasništvo što je pripadalo narodu prije privatizacije (sirotinja i manje obrazovani su bili na ratištu, kako kaže Milanović), privatizirano je i postaje Todorićevo, Rajićevo, Gregorićevo, Čermakovo, Matešino, Granićevo, Linićevo, Vlahovićevo, Kutlino, Pavićevo, Tedeschijevo, Canjugino, Gucićevo, Zubakovo, Ćurkovićevo, Fiolićevo, Miloševićevo, Ježićevo, Marićevo…..

Vlada mora vratiti narodu oteto vlasništvo ili zakonom definirati da se dobit iz poslovanja tih resursa vraća svakom pojedincu kao temeljno vlasništvo i isplaćuje mjesečno na račun. Umjesto vraćanja otetog sve vlade se konstantno zadužuje i nemaju nijednu pozitivnu bilancu u 28 godina samostalnosti. Pitanje je, rade li to namjerno ili ne znaju, ali zato odlično znaju uhljebljivati svoje „biračke“ kadrove, a pravi majstor uhljebljenja i na očigled svih zagrebačkih intelektualaca je Milan Bandić.

Zemlju iz krize mogu izvući ekonomisti koji se bave politikom i geopolitikom, a ne tipovi uvriježenog nadimka 10%, poput Jurčića, Vedriša, Mateše ili političari sa desnom rukom na srcu.

loksabor3 592d5ca2ad13c 700xr

Pošto znamo da banka Goldman Sachs upravlja ECB-om (središnjom bankom koja tiska virtualni novac i jeftino otkupljuje državne obveznice) i svim bankama EU država onda i Hrvatska nažalost ima isti status. Zato HDZ i SDP moraju ispunjavaju sve zadatke koje im dostave Goldman Sachs i drugi mega bankari. To je zapravo njihova jedina uloga dok su na vlasti, a hoće li je provoditi SDP ili HDZ, za nas je sasvim irelevantno.

Oni to rade „vrlo dobro“ i raditi će dok im budemo dozvoljavali, a po nalogu bankara moraju rasprodati i ostale resurse koji su još uvijek u našem vlasništvu. To im ne smijemo dozvoliti jer će prodajom sebe i svoje namiriti, a nas osiromašiti i na kraju će nam i zbog malih dugova biti oduzete nekretnine u kojima živimo, kako bi u konačnici, a sve po osmišljenom scenariju krojača novog svjetskog poretka, postali beskućnici i potpuno obespravljeni.

Ako vlada ne želi zaštititi opljačkane građane, ako zastupnici, kao predstavnici naroda, ne smijene tu vladu i sa 111 ruku izmijene 70-ak zakona kako bi sve opljačkano bilo vraćeno narodu, moramo sami preuzeti sudbinu države i napraviti ono što oni ne žele, ne znaju ili ne smiju, a to je:

1. poništiti pretvorbu i privatizaciju (proglasiti je ništavnom) i na taj način prvi stup ekonomije nam je vraćen.

2. Ugovor HNB-a s MMF i Svjetskom bankom poništiti, vratiti u vlasništvo opljačkane banke i pokrenuti samofinanciranje. Tako će nam i drugi stup ekonomije biti vraćen.

3. Direktnom demokracijom postaviti planove gradova i regija, nacionalni plan, financijski plan, pokrenuti proizvodnje i paralelno izvršiti reforme u državnoj administraciji, koja automatski prelazi raditi u nove proizvodne resurse. Tako će biti riješen i treći stup, a to je siguran posao narodu.

Izvor: Karino Hromin Sturm

 NAPOMENA: Upadaju nam u računalo, mijenjaju slike na objavama, iskrivljuju riječi, blokiraju linkove, usporavaju na serveru… javite nam na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Čitajte nas na našem portalu: http://istinomprotivlazi.com

Komentirajte na našoj fb stranici: https://www.facebook.com/istinomprotivlazi1/

Opća deklaracija o ljudskim pravima: Član 19. 'Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice'
Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)

 

(7 votes)

Donirajte

Amount: