person_outline
search
hrendeitpt
  • Posted
  • Read 3207 times

U Austriji uhićeni organizatori fiktivnih brakova za građane sa Balkana! Cijena 10.000 eura!

Osumnjičeni su po braku uzimali u prosjeku 10.000 eura. Nisu posredovali samo u sklapanju fingiranih brakova, već su svojim klijentima osiguravalli i potvrde o zaposlenju u fiktivnim tvrtkama u Beču, što im je omogućavalo da dobiju boravišne i radne dozvole i uživaju austrijske socijalne beneficije

Austrijska policija razbila je nakon duže istrage organiziranu skupinu, predvođenu državljaninom Srbije, koja je posredovala u sklapanju fiktivnih brakova za građane zemalja Balkana, koji su na taj način dolazili do austrijske boravišne i radne dozvole.

Šef grupe, 49-godišnji državljanin Srbije, osumnjičen je da je sa dvojicom suučesnika, državljanima Austrije, organizirao 27 fiktivnih brakova za građane iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Kosova, koji su tako kao supružnici osobe iz EU-a sticali pravo boravka i rada u Austriji, javlja Beta, pozivajući se na agenciju APA. Mlade su najčešće bile iz Mađarske.

Osumnjičeni su po braku uzimali u prosjeku 10.000 eura, a brakovi su uglavnom sklapani pred matičnim uredima u Srbiji.

Nisu posredovali samo u sklapanju fingiranih brakova, već su svojim klijentima osiguravalli i potvrde o zaposlenju u fiktivnim tvrtkama u Beču, što im je omogućavalo da dobiju boravišne i radne dozvole i uživaju austrijske socijalne beneficije.

Policija je protiv osumnjičenih podnijela ukupno 59 prijava koje se odnose na organizovano pomaganje u kršenju zakona o boravku stranaca, posredovanje u sklapanju lažnih brakova i falsificiranja isprava. U istrazi je saslušano 48 osoba, a za još devet raspisana je potraga.

Izvor: Agencije

 

Pišite nam na mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Čitajte nas na našem portalu: http://istinomprotivlazi.info/

Komentirajte na našoj fb stranici: https://www.facebook.com/istinomprotivlazi1/

Opća deklaracija o ljudskim pravima: Član 19. 'Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice' 

(5 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: