person_outline
search
hrendeitpt

Sergej Lavrov: 'Predsjednik Zelensky je marioneta, rat u Ukrajini je američki napad na Rusiju'

Ruska specijalna operacija osmišljena je kako bi se prekinuo američki put dominacije u svijetu, izjavio je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov. “Zapadna propaganda se prebacila na prikazivanje Rusije kao čistog zla i [Ukrajine] kao čistog dobra. Sadašnji ukrajinski režim je vjerojatno svjetionik demokracije, pravde, slobode koji privlači sve europsko, vrijednosti za koje Europa tvrdi da ih se uvijek pridržavala

Objavljeno: 12. travnja 2022.

Iako nikada službeno nije postuliran, to je strateški cilj operacije Ruske Federacije u Ukrajini. Ipak, već je bilo jasno da će ishod operacije u Ukrajini odrediti budući svjetski poredak.

"Naša specijalna vojna operacija osmišljena je kako bi se zaustavilo nepromišljeno širenje i nepromišljeni put prema potpunoj dominaciji Sjedinjenih Država i, pod njima, ostatka zapadnih zemalja na svjetskoj pozornici. Sukob u Ukrajini, dakle, nije “rat između Ukrajine i Rusije, već američki napad na Rusiju, budući da je strateški cilj Sjedinjenih Država poraziti Rusiju kao podršku njihovoj svjetskoj hegemoniji. Predsjednik Zelensky je jednostavno jedna od marioneta predsjednika Bidena koji pokušavaju namamiti Rusiju u dugi sukob", rekao je Lavrov.

“Ova dominacija je izgrađena na grubim kršenjima međunarodnog prava i prema nekim pravilima, koja oni sada toliko propagiraju i koja izmišljaju od slučaja do slučaja. Kosovo može biti priznato kao neovisno bez referenduma. Krim ne može, unatoč održavanju referenduma koji su promatrali međunarodni promatrači”, istaknuo je.

“U Iraku, 10 000 kilometara udaljenom od SAD-a, zamišljali su neku prijetnju njihovoj nacionalnoj sigurnosti. Bombardirali su ga, nisu našli nikakvu prijetnju. I nisu ni rekli da im je žao. Ali kada na našoj granici uzgajaju neonacističke ultraradikale, stvaraju desetke biolaboratorija […] koji rade na biološkom oružju, kao što dokazuju dokumenti, rečeno nam je da ne smijemo reagirati na te prijetnje”, dodao je.

Tijekom ukrajinske sigurnosne krize, uloga EU-a promijenila se iz ekonomske unije u vojnu organizaciju koja se “kolektivno bori protiv izmišljene prijetnje”. Lavrov je rekao da je do promjene došlo zbog pritiska Washingtona.

“Ovo je posve ozbiljna promjena, čak i u politici koju su EU i Zapad pod vodstvom SAD-a počeli provoditi nakon početka naše specijalne vojne operacije. Politika koja odražava bijes, na neki način čak i ludnicu, i koja je, naravno, određena ne samo [situacijom u] Ukrajini, već i pretvaranjem Ukrajine u uporište za konačno suzbijanje Rusije”, objasnio je Lavrov.

Što se tiče Josepa Borrella, predstavnika EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku, Lavrov je bio oštar: “Kada šef diplomatije... kaže da se određeni sukob može riješiti samo vojnom akcijom... Pa, to mora biti nešto osobno. Ili je pogriješio ili je govorio bez razmišljanja, dajući izjavu koju nitko nije tražio od njega. Ali to je nečuvena primjedba. Zapadna propaganda se prebacila na prikazivanje Rusije kao čistog zla i [Ukrajine] kao čistog dobra. Sadašnji ukrajinski režim je vjerojatno svjetionik demokracije, pravde, slobode koji privlači sve europsko, vrijednosti za koje Europa tvrdi da ih se uvijek pridržavala”, rekao je ministar.

Sergej Karaganov, ruski politolog i predsjednički savjetnik u Moskvi, istaknuo je u intervjuu za talijanski dnevnik Corriere Della Sera da je Rusija u ratu sa Zapadom i da je europski sigurnosni poredak "nelegitiman".
“Već 25 godina ljudi poput mene govore da bi širenje NATO-a dovelo do rata. Putin je nekoliko puta rekao da ako dođe do toga da Ukrajina postane članica NATO-a, Ukrajine više ne bi bilo. U Bukureštu 2008. postojao je plan brzog pristupa Ukrajine i Gruzije NATO-u. Blokiran je naporima Njemačke i Francuske, ali od tada je Ukrajina integrirana u NATO. Napumpana je oružjem, a njezine trupe obučavane su od strane NATO-a, a njihova vojska je iz dana u dan postajala sve jača i jača. […] Rat je bio neizbježan, oni su bili vrh NATO-a. Donijeli smo vrlo tešku odluku da prvi udarimo, prije nego prijetnja postane smrtonosnija.”

Američki časnici rekli su francuskim dobrovoljcima da će biti pod američkim zapovjedništvom. Régis Le Sommier, francuski ratni izvjestitelj, nedavno je potvrdio zapažanja Lavrova i Karaganova o namjeri SAD-a da napadne Rusiju i Ukrajinu koja samo postaje slaba izlika za postizanje tog cilja. Kada je Le Sommier stigao u Ukrajinu u društvu dvojice francuskih dragovoljaca koji su se željeli pridružiti ukrajinskoj vojsci, dočekali su ih američki vojni časnici koji su im nedvojbeno objasnili da su sada pod američkim zapovjedništvom.

 https://freewestmedia.com/2022/04/12/russian-foreign-minister-war-in-ukraine-designed-to-end-us-dominance/

Čitajte nas na našem portalu: http://istinomprotivlazi.info/

Komentirajte na našoj fb stranici: https://www.facebook.com/istinomprotivlazi1/

Pišite nam na mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Dijelite objave Ipl-a - najcenzuriranijeg hrvatskog portala!
Opća deklaracija o ljudskim pravima: Član 19. „Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice. Sloboda misli, savjesti i vjeroispovijesti jedan je od temelja demokratskog društva. U svojoj vjerskoj dimenziji ona je jedan od najvitalnijih elemenata koji sačinjavaju identitet vjernika i njihovu koncepciju života, ali također je dragocjena za ateiste, agnostike, skeptike i neopredijeljene. Pluralizam, neodvojiv od demokratskog društva, koji se teškom mukom stjecao tijekom stoljeća, ovisi o njoj.
Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)
NAPOMENA: Upadaju nam u računalo, mijenjaju slike, dijelove rečenica, blokiraju linkove, videozapise, ograničavaju doseg, daljnje dijelenje, brišu komentare, usporavaju otvaranje...Podnijeli smo nekoliko kaznenih prijava za elektronsko ometanje, ali DORH ne reagira!
Dozvoljeno je preuzimanje ovog teksta isključivo u cijelosti, bez vršenja izmjena, dodavanja i oduzimanja.

 

 

 

Last modified on Sunday, 17 April 2022 07:13
(11 votes)

Donirajte

Amount: