Print this page
U samo godinu dana 9300 tužbi zbog Monsantovog glifosata!

U samo godinu dana 9300 tužbi zbog Monsantovog glifosata!

S obzirom da pravna odgovornost više ne pada na Amerikanace otkada ga je preuzeo Bayer, kalifornijski sud u kolovozu tužitelju Dewayneu Johnsonu dodijelio je 289 milijuna dolara, presudivši da je popularni herbicid također uzrokovao ne-Hodgkinov limfom. Herbicid je bolje poznat po svom Monsanto / Bayer trgovačkom imenu, Roundup

RT izvješća: Prijedlog je slijedio presudu suda u San Franciscu da je Roundup bio "značajan čimbenik " i kod Edwina Hardemanova ne-Hodgkinova limfoma, koji se razvio nakon što je koristio herbicid na svom imanju Sonoma. Ovo je druga nepovoljna presuda za njemački Bayer, koji je kupio Monsanto prošle godine.

S obzirom da pravna odgovornost više ne pada na Amerikanace (Monsanto je američka korporacija) otkada ga je preuzeo Bayer, kalifornijski sud u kolovozu tužitelju Dewayneu Johnsonu dodijelio je 289 milijuna dolara, presudivši da je popularni herbicid također uzrokovao ne-Hodgkinov limfom. Isplata je, nagodbom, smanjena na 78 milijuna dolara, ali je otvorila vrata za više od 9.300 sličnih tužbi protiv Bayera.

Iako se u prijedlogu nadzornog odbora ne spominju nedavne sudske presude, navodi se "sve veći broj znanstvenih studija " koji sugeriraju karcinogenost glifosata i traže od Odjela za javne radove da traži moguće alternative.

Skupina znanstvenika iz Agenciju za zaštitu okoliša pronašla je da osobe izložene Roundupu imaju 41 posto veći rizik od razvoja ne-Hodgkinovog limfoma od neeksponiranih pojedinaca u istraživanju objavljenom ranije ove godine.

Svjetska zdravstvena organizacija naravno uvjerava javnost da je glifosat "vjerojatno kancerogen za ljude", dok je Kalifornija 2017. glifosat stavila na popis kemikalija za koje je poznato da uzrokuju rak.

Tzv. hrvatski europarlamentarci i tzv hrvatska vlada, prvi su podržali daljnje korištenje Roundupa u EU državama! 

22. ožujka 2019 Niamh Harris Zdravlje

NAPOMENA: Upadaju nam u računalo, mijenjaju slike na objavama, iskrivljuju riječi, blokiraju linkove, usporavaju na serveru, a DORH je dao nalog za obradu novinara koji pišu za Ipl!

Čitajte nas na našem portalu:   http://istinomprotivlazi.info/

Komentirajte na našoj fb stranici: https://www.facebook.com/istinomprotivlazi1/

Opća deklaracija o ljudskim pravima: Član 19. 'Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice'
Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)

 

Last modified on Sunday, 30 May 2021 10:04
(1 Vote)
Copyright © 2016 Istinom protiv laži - Ne govoru mržnje | Sva prava pridržana | All rights reserved