person_outline
search
hrendeitpt
Razotkrivena! Majke što dalje od Poliklinike za zaštitu djece i mladih grada Zagreba "dr.Gordana Buljan Flander" !
pakleni tandem:.Buljan Flander i Domagoj Štimac
  • Posted
  • Read 67770 times

Razotkrivena! Majke što dalje od Poliklinike za zaštitu djece i mladih grada Zagreba "dr.Gordana Buljan Flander" !

Poliklinika za zaštitu djece grada Zagreba ima monopol nad svim Centrima za socijalnu skrb u Hrvatskoj i uspješno manipulira brakorazvodnim postupcima prilikom određivanja skrbništva nad djecom. Ravnateljica poliklinike dr. Gordana Buljan Flander i njezin glavni suradnik za oduzimanje djece psihijatar Domagoj Štimac bez ikakvih znanstvenih temelja, projiciraju nordijske autore koji zagovaraju manipulaciju od strane majki

I svaku normalnu privrženost djeteta majci nazivaju patološkom simbiozom i sredstvom kojima majke emocionalno zlostavljaju svoju djecu kako bi se osvetile očevima!

20180221 071951

Dječji kiler Domagoj Štimac 

U slučajevima nasilja u obitelji od strane očeva skloni su pod svaku cijenu braniti očeve i poricati nasilje koje su isti činili, a prijave zlostavljanih majki definiraju kao manipulaciju pri čemu majke proglašavaju toksičnim manipulatoricama.

U televizijskim emisijama u kojima je dr. Buljan Flander redoviti gost, više puta je isticala kako njihova Poliklinika u više od 75% slučajeva svojim obradama i vještačenjima identificira očeve kao pogodnije roditelje što dokazuje naprijed navedeno. Također Poliklinika za zaštitu djece nalazi se u svakoj emisiji (ili kao gost ili u prilogu) u kojoj sudjeluju udruge očeva. U slučajevima kada dijete negoduje ili odbija susrete s ocem koji je prijavljivan za nasilje u obitelji i zlostavljanje tog istog djeteta, dr. Buljan Flander (kao i njezini suradnici) okrivljuju majku za manipulaciju i predlažu Centrima, a Centri dalje sudovima da se djeca oduzmu majkama i dodijele očevima nasilnicima.

Ovo je u posljednje vrijeme strahovito uzelo maha. Iako Obiteljski zakon ne definira manipulaciju, emocionalno zlostavljanje i otuđivanje djeteta od drugog roditelja, sudovi su skloni poslušati prijedloge Centara koji su obučavani od strane Poliklinike, tako da sve veći broj majki ostaju bez svoje djece na osnovu ovakvih neznanstvenih, subjektivnih procjena. Također pojam „manipulacija“ ne postoji kao medicinski termin niti u Medicinskom priručniku dijagnostike i terapije te nikako ne može opravdavati ovakve postupke niti se spominjati u nalazima liječnika, psihologa i psihijatara.

Za dr. Buljan Flander majke su manipulatorice, a nasilni očevi pogodniji za odgajanje!?

Nedodirljivost Poliklinike kao autoriteta i dr. Buljan Flander, uz slijepo vjerovanje njihovoj dobrohotnosti kada su djeca u pitanju, potvrđeno je i projektom koji im je odobren i sufinanciran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku kojim vrše edukacije Centrima za socijalnu skrb u cijeloj RH, kao i Hrvatskoj odvjetničkoj komori. Edukacija se temelji na uvjeravanju djelatnika Centara za socijalni rad da se majke služe manipulacijom i da svako prijavljivanje ili samo spominjanje nasilja ili seksualnog zlostavljanja predstavlja manipulaciju.

20180219 191131 1

Bešćutna manipulatorica dr. Buljan Flander, uvijek u ''pravom'' elitnom društvu

Ovime se doslovno legalizira i obiteljsko nasilje i seksualno zlostavljanje. Žrtve nasilja i zlostavljanja se proglašavaju automatski manipulatorom, a roditelj koji je nasilnik i zlostavljač podobnijim roditeljem s kojim dijete treba živjeti. Komori psihologa i liječnika upućen je ogroman broj pritužbi na rad Poliklinike za zaštitu djece. O tome se šuti i nitko se nikada nije očitovao. A glavni mediji ih pokrivaju.

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova 2016. godine je uputila ogroman broj pritužbi na rad Poliklinike. Neki roditelji su, na inzistiranje, dobili odgovor na svoje prigovore koje je Poliklinika potkrijepila nekom svojom sumnjivom internom dokumentacijom, a neki nisu nikada dobili odgovor. Upućen je dopis i Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politike u kojem su navedene sve ove pritužbe na rad Poliklinike.

Tko štiti ovu sotonsku Polikliniku?

Već je bilo slučajeva u kojima je temeljem mišljenja Poliklinike za zaštitu djece dijete dodijeljeno zlostavljaču i nasilniku, a Europski sud je itekako uočio propuste i pogreške. Da li djeca moraju biti žrtve ovih „traumatičnih grešaka“ i nordijskih učenja od strane Poliklinike? https://100posto.hr/news/pljuska-hrvatskom-pravosudu-is-strasbourga-zlostavljanu-zenu-zastitio-je-tek-europski-sud

Očito je da se u nepovoljnu poziciju mahom stavljaju žrtve nasilja kao postojeći ili potencijalni manipulatori. Pritom se, druga strana, nasilnik, imunizira kao mogući manipulator. Samim tim automatski se manipulatorom „proglašava“ roditelj s kojim dijete živi. Minimaliziranjem nasilja i optužbama za lažne prijave nasilja, šalje se poruka žrtvama nasilja da ga ne trebaju prijavljivati (već trpjeti), ili trebaju biti spremne da će prijave biti odbijene i proglašene lažnima. Ako se proglase lažnima, evo dokaza da roditelj manipulira.

Sotonska igra potpuno je jasna. S jedne strane Poliklinike za zaštitu djece ravnateljice  dr, Buljan Flander ZA NASILJE U OBITELJI OKRIVLJUJU ŽENE, a SDP-ova zastupnica dr. Romana Jerković, bivša premijerka Jadranka Kosor, HDZ-ove europarlamentarke Dubravka Šuica i Željana Zovko i njima slične….zagovaraju Istanbulsku konvenciju RADI ZAŠTITE ŽENA U OBITELJI!

Legalizacija nasilja-otimanja djece

- Kojim pravom Centri sve roditelje šalju u Polikliniku za zaštitu djece na obrade i vještačenja? Poliklinika ne može biti jedina mjerodavna ustanova jer postoje i druge ustanove i drugi psiholozi koji itekako ne dijele mišljenje dr. Buljan Flander i njezinih suradnika. Ovime se jasno pokazuje pristranost Centara za socijalnu skrb i nadležnog Ministarstva koje ne reagira na ove činjenice koje su im već niz puta predočene.

- Temeljem kojeg kriterija Poliklinika postavlja globalne dijagnoze o emocionalnom zlostavljanju i manipulaciji od strane majke? Svjedoci smo velikog broja nalaza od strane Poliklinike za zaštitu djece gdje su majkama navedene ove identične dijagnoze – copy -paste.

- Temeljem kojeg kriterija Poliklinika ima pravo ignorirati sudske presude o nasilju i ne spominjati ih u svojim mišljenjima i nalazima?

- Temeljem kojih znanstvenih uporišta od Karen Woodal Poliklinika ima pravo vršiti edukacije i djelatnika Centara za socijalnu skrb i Hrvatske odvjetničke komore?  
http://www.gordana-buljan-flander.com/najave-dogadanja/edukacije-u-hrvatskoj-odvjetnickoj-komori/

Karen Woodal ne bazira svoje članke niti na retrospektivnim studijama, niti na prosperektivnim studijama, niti ima kriterije po kojima mjeri svoj rad i svoju učinkovitost. Tko joj daje pravo da proglašava otuđenje djeteta i temeljem čega?

- Temeljem kojeg prava je dr. Buljan Flander iznad svih ostalih psihologa u RH i zašto se samo mišljenje Poliklinike uvažava u Centrima za socijalnu skrb? Ima li dr. Flander objavljen koji znanstveni rad? Zašto se roditelji prisiljavaju na obradu samo u Poliklinici za zaštitu djece? Koju korist imaju Centri odnosno Ministarstvo od ove suradnje??

Činjenice:

1. Centri masovno šalju roditelje na obrade i vještačenja u Polikliniku za zaštitu djece grada Zagreba, čak i iz drugih gradova.
2. Dr. Gordana Buljan Flander i njezina istraživanja - 89% majke su manipulatori i lažno prijavljuju, Centri daju lošu preporuku sudu za majke – dokaz (Internet, članci i prezentacije o njenim istraživanjima)
https://www.jutarnji.hr/arhiva/89-posto-prijava-protiv-oceva-je-lazno/3899238/

https://www.vecernji.hr/vijesti/razvodi-sve-je-vise-roditelja-s-psihickim-teskocama-a-djeca-im-sluze-za-osvetu-partneru-972878

3. Kontradiktornost: 89% majki manipulatori (prema dr. Buljan Flander) vs službena statistika o ženama kao žrtvama nasilja
4. Na taj način se poništavaju/ignoriraju presude za nasilje te nasilnici dobivaju skrbništva i obilne nenadzirane susrete iako su osuđeni obiteljski nasilnici. Ovo je čista lgalizacija nasilja!
5. Dr. Gordana Buljan Flander drži edukacije centrima za socijalnu skrb i Hrvatskoj odvjetničkoj komori čime direktno utjeće na njihova mišljenja i djelovanje (dokaz – Internet: prikazati dokaze)
http://www.gordana-buljan-flander.com/najave-dogadanja/u-rijeci-o-manipulaciji-u-razvodu-braka/

http://www.gordana-buljan-flander.com/najave-dogadanja/u-pragu-o-roditeljskom-otudenju

http://www.gordana-buljan-flander.com/najave-dogadanja/u-splitu-u-manipulaciji-o-razvodu-braka/

http://www.gordana-buljan-flander.com/najave-dogadanja/edukacija-u-organizaciji-hrvatske-odvjetnicke-komore/

http://www.regionalexpress.hr/site/more/manipulacija-djecom-tijekom-razvoda-braka

http://www.gordana-buljan-flander.com/najave-dogadanja/u-puli-o-manipulaciji-u-razvodu-braka/

http://www.gordana-buljan-flander.com/najave-dogadanja/strucni-skup-manipulacija-djece-pri-razvodu-braka/ http://www.dijete.hr/www/?p=243

https://portalosuma.com/2016/12/12/sindrom-roditeljskog-otudenja-iskazivanje-negativnih-osjecaja-prema-jednom-roditelju-uslijed-utjecaja-drugog-roditelja/

….itd. A temelj za sve je od Asenke Kramer, predsjednice Udruge Dijete razvod koja prevodi tekstova Karen Woodal o manipulaciji i otuđenju i najuže surađuje sa dr. Buljan Flander.

Potpuno ista stvar događa se i u Srbiji. Tamo se Poliklinika za zaštitu djece zove ''Autonomni ženski centar'' Beograd.

df4d512006283f3b899f30941e63cf58 XL

Ovaj centar, kao i Poliklinika za zaštitu djece dr. Buljan Flander, također educira i daje upute Centrima za socijalni rad, policiji i sucima kako se ponašati nakon oduzimanja majkama djece. Srpska inačica psihijatra Domagoja Štimca je psihijatrica Smilji Igić (Barnevernetova plaćenica) o kojoj smo već pisali (slučaj bez sudske odluke otimanja male Marije koju drže zatočenu na nepoznatoj lokaciji)

27540543 156350061687316 7077900266725955030 n

Oni (Domagoj Štimac i Smilja Igić) odlučuju koja će se hrvatska i srpska djeca oteti majkama nakon čega ih šalju na obradu (konzumaciju) pedofilima u jedan od nordijskih barneverneta ili konclogora za djecu.

20180114 231948

I sve ovo događa nam se pred očima, događa se pred očima predsjednice Kolinde, pred očima premijera Plenkovića, pred očima kardinala Bozanića, pred očima hrvatskih zastupnika.

Roditelji se nemaju kome javno obratiti jer su politika i glavni mediji, koji ovaj kriminal pokrivaju, u vlasništvu židocionista, lažnih antifašista ili fašista 21. stoljeća. 

Zbog objavljenih tekstova o ovoj Poliklinici istraživački novinar IPL-a bio je na obavjesnom razgovoru.

NAPOMENA: Upadaju nam u računalo, mijenjaju slike na objavama, iskrivljuju riječi, blokiraju linkove, usporavaju na serveru, blokiraju admine na našoj fb stranici
Pišite nam na naš mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Čitajte nas na našem portalu: http://istinomprotivlazi.com

Komentirajte na našoj fb stranici: https://www.facebook.com/istinomprotivlazi1/

Opća deklaracija o ljudskim pravima: Član 19. 'Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice'
Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)
Dozvoljeno je preuzimanje ovog teksta isključivo u cijelosti, bez vršenja izmjena, dodavanja i oduzimanja.

 

 

 

(34 votes)

Donirajte

Amount: