person_outline
search
hrendeitpt
  • Posted
  • Read 3453 times

CETA, prvi veleizdajnički čin nove vlade!

Naši EU guzičari nisu dobili odobrenje od hrvatskih građana da potpišu ovaj izdajnički sporazum bez šire javne rasprave! Kritičari više europskih zemalja protive se ovom sporazum na temelju toga što će oslabiti europska prava potrošača, uključujući i one koje se tiču sigurnosti hrane. Interes će imati samo velike multinacionalne korporacije, a zemlje Europe će 'dobiti' još veću nezaposlenost i teška oštećenja okoliša.

Članak 70. Ustava RH kaže:

Svatko ima pravo na zdrav život. Država osigurava uvjete za zdrav okoliš.
Svatko je dužan, u sklopu svojih ovlasti i djelatnosti, osobitu skrb posvećivati zaštiti zdravlja ljudi, prirode i ljudskog okoliša. Članak 70.Ustava RH sve je rekao! No, naši EU političari ili premijer prihvatili su CETA-u! S kojim pravom?

Čelnici zemalja članica EU-a 21.listopada završili su sastanak na vrhu, a pitanje potpisivanja sporazuma o slobodnoj trgovini s Kanadom i dalje je ostalo otvoreno zbog protivljenja belgijske regije Volonije. Za potpisivanje CETA-e EU treba odobrenje svih članica. Belgija za to treba zeleno svjetlo svojih sedam parlamenata. O CETA-i, TTIP-u  mi nismo raspravljali u našem jednom jedinom i jadnom parlamentu zahvaljujućim još jadnijim zastupnicima  na Markovom trgu. 

Predsjednik EV-a Donald Tusk rekao je nakon završetaka summita da građani EU-a nisu uvjereni da europski pregovarači sklapaju takve sporazume u njihovu interesu. Ne da nismo uvjereni, nego nitko normalan ne bi prihvatio ovaj sporazum!

Već smo pisali da su u svim velikim gradovima Njemačke i mnogih drugih EU država održane demonstracije na državnoj razini protiv trgovinskih sporazuma TTIP i CETA-e. Pozvali su ih savezi sindikata, udruge za zaštitu okoliša i crkva zbog najave potpisivanja sporazuma između Europske unije i SAD-a (TTIP) i Kanade (Ceta).

No, Berlin, vodeći EU igrač, odnosno masonka Komiteta 300, Angela Merkel uporno gura TTIP i CETA-u.
U nedavnom intervjuu izjavila je da rastuća nezaposlenosti EU-a opravdava TTIP i CETA-u: "Moramo učiniti sve što možemo kako bi stvorili nova radna mjesta, sporazumi o slobodnoj trgovini su dio toga."

Ona je definitivno luda i odavno se posvadila sa mozgom i logikom, ali što je s našim EU genijalcima? Njih zapravo zanima samo kolika je provizija! Ivo Stier je pokazao koliko je bistar i pametan onog momenta kada je izjavio da su TTIP I CETA velika prilika za Hrvatsku!?

Što je CETA?

CETA je perfidno konstruiran dokument koji su skrojili krojači NWO-a, odnosno 'Sporazum o slobodnoj trgovini' između Kanade i Europske unije. Kritičari se protive tom sporazumu na temelju toga što će oslabiti europska prava potrošača, uključujući i one koje se tiču sigurnosti hrane. Interes će imati samo velike poslovne imultinacionalne korporacije, a zemlje Europe će dobiti, za razliku od Merkeličine priče, još veću nezaposlenost i teška oštećenja okoliša. CETA je isto tako u Ugovoru proširila ovlasti investitora kod rješavanja stanja sporova u kojima velike korporacije mogu tužiti nacionalne vlade-doslovno ih uništiti!

Pregovori su završili u kolovozu 2014. uz dogovor da će biti odobren od strane Vijeća Europske unije, Europskog parlamenta i svih zemljama članicama EU. Kanadski dionici čak su kritizirali kašnjenje EU-a u procesu odobravanja genetski modificiranih organizama (GMO). Zamisli, s jedne strane naši licemjerni političari govore protiv GMO-a, a s druge strane će prihvatiti CETA-u i poslije toga TTIP!?

Sporazum o sveobuhvatnoj zoni slobodne trgovine CETA, prema kojem bi tržišta EU i Kanade praktično bila otvorena jedno za drugo, trebalo bi da bude svojevrsna polazna točka za usvajanje TTIP. Nacrt je izrađen u cjelini, ali zasad nije potpisan. U slučaju da ga odobre Savjet Europe i Europski parlament, stupiti će na snagu u tijeku ove godine. Od srpnja 2013. godine Europska unija iza zatvorenih vrata pregovara sa Amerikom i Kanadom u vezi TTIP-a i CETA sporazuma i pod svaku cijenu žele ga potpisati prije odlaska Obame.

Zaustavimo naše EU guzičare. Oni nisu dobili odobrenje hrvatskih građana da potpišu ovaj protuhrvatski i veleizdajnički sporazum o kojem smo više puta pisali. Potpisivanje takvih i sličnih Ugovora nikada im više ne smijemo dozvoliti! 

(3 votes)

Donirajte

Amount: