person_outline
search
hrendeitpt
Ivica Luka Vrkić Ivica Luka Vrkić
  • Posted
  • Read 14579 times

Ulaskom u EU Hrvatska se nije obvezala uvesti euro. Euro propada, Plenković gura svoj narativ, a hrvatski narod i dalje šuti?

 

U Ugovoru koji je Hrvatska sklopila sa EU-om postoje tri vrste ovlasti: ISKLJUČIVA, PODIJELJENA i KOMPLEMENTARNA (DODATNA) OVLAST. Isključiva ovlast EU-a u trećoj točki Ugovora kaže da EU ima isključive ovlasti po pitanju monetarne politike samo za zemlje čija je valuta euro! To pravno znači da EU nema isključivu monetarnu ovlast nad Hrvatskoj i zato se Europskoj uniji žuri da euro što prije uvede u Hrvatskoj. Zato tzv. hrvatski premijer Andrej Plenković laže, a laže i DEMONkršćanka Ursula von der Leyen 

Martina Dalić svojevremeno je najavila da je sad "dobar trenutak za pokretanje postupka pristupanja eurozoni". "Vlada s HNB-om procjenjuje da je dobar trenutak za pokretanje postupka pristupanja eurozoni. HNB je izradio analizu troškova i koristi od pristupanja eurozoni i najavio javnu raspravu o tom pitanju", kazala je Martina Dalić u emisiji Hrvatskog radija "A sada Vlada".

 

Naravno, Index je odmah pitao za mišljenje i velike ''stručnjake'', bolje rečeno plaćenike za prodavanje magle ili ekonomske prostitutke, Davora Novotnya i Zdeslava Šantića, koji kažu da je uvođenje eura dobro.

Istina je potpuno drugačija. Europska komisija je naredila Hrvatskoj, Danskoj, Bugarskoj, Švedskoj, Češkoj, Mađarskoj, Poljskoj i Rumunjskoj da eurom zamijene domaće valute. EU želi što brže povezati sve članice Europske unije zajedničkom valutom, ne bi li EU postala monetarna unija u cjelini. Zato nastavlja s pritiskom što je u skladu s planom hitnog uvođenja eura u ove zemlje!

Prisjetimo se da je instalirani Tihomir Orešković nakon berlinskih razgovora u veljači 2016-e s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, novinare iznenadio izjavom da Hrvatska želi što prije ispuniti kriterije iz Maastrichta tj. uvesti euro u iduće četiri godine što je izazvalo niz reakcija, a najsmješnija je bila od jednog polupismenog HDZ-ovog zastupnika koji je rekao da je euro logičan izbor ako želimo biti dio zajedničko europskog tržišta.

Nedugo zatim na saborskoj raspravi o godišnjem izvješću HNB-a izrečeno je više kritika na račun HNB-a nego u zadnjih 10 godina jer nije ispunio svoju ključnu zadaću, a to je stabilnost cijena. ''Obećao sam da neću odstupiti od onoga što sam obećao, pod hitno trebamo monetarnu reformu, trebamo novi HNB'', tada je izjavio šef kluba zastupnika MOST-a Ivan Kovačić.

Nisu prošla ni tri mjeseca, a umjesto monetarne reforme euro je zakucao na vrata, a uskoro je pao i Most koji je HDZ-u postavljao previše nezgodnih pitanja.

A što piše, po pitanju monetarne politike, u Ugovoru između EU i Hrvatske?

U Ugovoru koji je Hrvatska sklopila sa EU-om postoje tri vrste ovlasti: ISKLJUČIVA, PODIJELJENA i KOMPLEMENTARNA (DODATNA) OVLAST.

Isključiva ovlast EU-a u trećoj točki Ugovora kaže da EU ima isključive ovlasti po pitanju monetarne politike samo za zemlje čija je valuta euro! To pravno znači da EU nema isključivu monetarnu ovlast nad Hrvatskoj i zato se Europskoj uniji žuri da euro što prije uvede u Hrvatskoj. Zato tzv. hrvatski premijer Andrej Plenković laže, a laže i  DEMONkršćanka Ursula von der Leyen.

Što je za Plenkovića rekao A.Hruperov?

“Plenković umiljato prede, trudi se da ukoči lice ali grimase poskakuju, oči žmirkaju i namiguju što znači krajnji stupanj kontrole i napetosti. Dah mu kratak i isprekidan, jedva diše, duševna uzbuđenost na vrhuncu. No, prosipa med i mlijeko, laž za laži. Citiram: Plenković:"Još jednom ću ponoviti, cijelu svoju karijeru, svoj politički život, društveni angažman baziram na čestitosti, poštenju, nekorumpiranosti i s te strane sam po ovoj temi i svim drugima kojima sam se u svom životu bavio miran da ne mogu biti mirniji.” Da nije to rekao, kako bismo mi znali da gledamo i slušamo takvog poštenjačinu od formata i suštu iskrenost velikog istinoljuba. Tko o čemu kurva o poštenju. Bože sačuvaj, ništa ja nisam znao, ništa ja nisam pročitao. Ja se ne bavim takvim stvarima. A nije me nitko upozorio. Nije mi bilo u fokusu. Ja sam samo želio dobro cvili ljupko Plenković...“.

Sve će dvostruko poskupjeti

Što bi značilo uvođenje eura objasniti ćemo na jednostavnom primjeru koji može svatko razumijeti: Najmanji Mercedes koštao je oko 40.000 njemačkih maraka, a danas košta oko 40.000 eura, a znamo da je pretvornik bio 1 euro za 2 marke, što znači da mu je stvarna cijena dvostruka, odnosno 80.000 DM.

Dakle, sve je automatski poskupjelo dva puta! Za to shvatiti ne treba biti financijski stručnjak. Toliko o uvođenju eura.

Riba smrdi od glave, a najviše smrdi gremijev direktor Andrej Plenković i Rothschildov HNB, odnosno Vujčić (miša iz brašna Marića ne računam) jer su oni najvažniji za stabilno funkcioniranje jedne države, a kako funkcionira svih ovih godina dobro nam je poznato! Evidentno je da gremijeva Vlada i HNB služe isključivo provode EU direktive zato i hvale na sva usta Europsku Uniju koja grca u dugovima i besparici, štrajkovima, policijskim batinama koje građani dobivaju diljem Europe. A mnogi govore da je bankrotirala.

mi v

Narodni referendum (Narodni veto)

Ako se riba ne počne čistiti od glave, hrvatski građani će morati tražiti izlaz u narodnom referendumu jer su svi izbori lažirani i namješteni. Narodnim referendumom možemo smijeniti korumpirane korisne političke idiote koji vode Hrvatsku.

Narodni referendum ukida koloniju Hrvatsku, dužničko ropstvo i protuustavne dugove. Narodni referendum znači izlazak iz EU omče u koju su nas nezakonito uvukli HDZSDP-ovi multi-kulti političari. Ako ne održimo narodni referendum, a vladajuća oligarhja uvede euro, slijedi nam masovni bankrot, jer kamata protuustavnog duga po glavi stanovnika je viša od naših primanja.

Zbog ovrha ćemo izgubiti domove, nakon toga ljudska prava, slijediti će uhićenja zbog skitnje, oduzimanje djece od države (to već rade u Srbiji), koja nakon nekog vremena idu na leasing pedofilima ili kao živi donatori, Rothschildu i ostalim psihopatama koji planiraju živjeti kao i kornjače.

Dva komentara na najavu uvođenja eura sve govore:

Mario Martinović: Ako nam ovo urade treba zapaliti cijeli sabor. Uvede li Hrvatska euro svi životni troškovi će skočiti za 75% u startu. Osim toga kako možeš biti suveren ako ti financije vodi netko iz Frankfurta (ECB). Za uvođenje Eura sve zemlje su morale prvo na referendum! Kod nas ga žele uvesti silom!

Ante Karamatic: Samo idiot bi uveo euro...nisu Norveška, Švicarska glupe....Hrvati = hrpa naivnih budala koje vodi UDBA. 

Plenkoviću, prestani lagati hrvatski narod!

Euro svakodnevno propada, a hrvatski narod i dalje šuti! Zašto šuti?

Za koga je 90-ih ginula hrvatska mladost?

Pišite nam na mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Čitajte nas na našem portalu: http://istinomprotivlazi.info/

Komentirajte na našoj fb stranici: https://www.facebook.com/istinomprotivlazi1/

Opća deklaracija o ljudskim pravima: Član 19. 'Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice'
Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)
Dozvoljeno je preuzimanje ovog teksta isključivo u cijelosti, bez vršenja izmjena, dodavanja i oduzimanja.

 

 

 

(7 votes)

Donirajte

Amount: