person_outline
search
hrendeitpt
  • Posted
  • Read 39120 times

Šeparoviću, nemamo niti jedan valjani razlog poštivati odluke Ustavnog suda koji je obično ruglo i vrh hrvatske korupcije! I ne služi hrvatskom narodu već gremijima (dubokoj državi)!

Davorin Mlakar, lopina, nestručnjak i varalica (protiv njega je podnijeta i Kaznena prijava za izbornu prijevaru dok je bio ministar uprave). Josip Leko nikada nije radio u pravosuđu, a postao je sudac Ustavnog suda!? Snježana Bagić prepisala pola znanstvenog rada. Ingrid Antičević Martinović kao i Mlakar duboko involvirana u raznim koruptivnim radnjama. Mato Arlović, jedan od siromašnijih sudaca Ustavnog suda ima ušteđeno 'samo ' 1.006,700 eura... itd, itd...

Prvi od navedenih sudaca Ustavnog suda Davorin Mlakar obični je prevarant, lažov i lopina. Zato je i postao sudac Ustavnog suda. Samo takvi mogu proći i doći na visoke političke funkcije u Hrvatskoj. To je bolja Hrvatska ili hrvatska formula uspjeha. Što veći lopov to veća politička pozicija.

Podsjetimo:

U korupcijskoj aferi u vezi s Hypo Alpe Adria bankom, zbog koje se u Austriji provodi nekoliko procesa, ispitivani su Davorin Mlakar, Josip Vresk, te Danijel Ropuš (HSS) iz Novalje. HRT je u posjedu dokumenata koji dokazuju da su se tijekom ispitivanja u Klagenfurtu zbog sumnji za primanje mita lažno predstavljali i Hypo Alpe Adria banci obećavali usluge u hrvatskom pravosuđu.

Kada su hrvatski političari bili ponovo pozvani u Klagenfurt. Vresk se ispričao bolešću dok su Mlakar i Ropuš po dolasku u banku privedeni u policijsku postaju. Tamo ih je policija sučelila s izjavom Austrijanca Alexa Kropiuniga koji im je u tri navrata isplatio ukupno 630.000 eura. Tada je izjavio u policijski zapisnik: 'U lipnju i srpnju 2007. u tri sam navrata predao ukupno 630.000 eura hrvatskim državljanima Ropušu, Mlakaru i Vresku u zamjenu za rješavanje problema prenamjene zemljišta u Šimunima iz poljoprivrednog u građevinsko turističko'.

Da su sva trojica primili novac policiji je priznao i Danijel Ropuš u zapisnik koji je potpisao.

Udruga 'Ne govoru mržnje-istinom protiv laži' podnijela je kaznenu prijavu protiv Davorina Mlakara jer je 28. prosinca 2011-te godine u svojstvu ministra uprave predao DIP-u popis gradova i općina za parlamentarne izbore. Tom prilikom je naveo veći broj birača nego stanovnika u 16 gradova i 85 općina, a sve sa ciljem da omogući svojoj stranci što bolji rezultat na Parlamentarnim izborima i što veći broj zastupničkih mandata u Saboru. Tom radnjom je ostvario sva bitna obilježja kaznenog dijela izborne prijevare iz članka 338 KZ RH zapriječene kazne zatvora do tri godine.

Davorin Mlakar je naravno zbog svog 'poštenog' rada i vjernosti svojoj HDZ partiji nagrađen mjestom suca Ustavnog suda kako bi mogao štititi svoje šefove koji su ga, iako je očigledni kriminalac, zbog toga i postavili za suca Ustavnog suda

7. lipnja 2016. - desetoro novoizabranih sudaca Ustavnog suda Republike Hrvatske položilo je, sukladno Ustavnom zakonu o Ustavnom sudu Republike Hrvatske, prisegu pred predsjednicom Republike Hrvatske, Kolindom Grabar-Kitarović i to:

Andrej Abramović, Snježana Bagić, Ingird Antičević Marinović, Branko Brkić, Lovorka Kušan, Mario Jelušić, Josip Leko, Davorin Mlakar, Rajko Mlinarić i Miroslav Šumanović stupili su na dužnost 7. lipnja 2016. čime Ustavni sud Republike Hrvatske nastavlja djelovati u kompletnom sastavu od trinaest sudaca. Preostala trojica sudaca su: Mato Arlović, Antun Palarić i predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović.

Naravno da se radi o političkom dogovoru jer je tako zakonodavac predvidio. No, zakonodavac nije predvidio elementarne i suvisle kriterije za izbor sudaca, pa tako nije bilo potrebno, čak niti znanje niti jednog stranog jezika. Dakle, kriterij da bi se uopće netko kandidirao za Ustavnog suca ne treba imati visoku stručnu spremu, govoriti dva svjetska jezika, veliko iskustvo, autoritet u struci i neupitan društveni ugled. Samo je uvjet potpora od jedne ili duge stranke, HDZ-a ili SDP-a!

O Davorinu Mlakaru sve znamo i sve smo rekli. Snježana Bagić prepisala je pola znanstvenog rada. Josip Leko nikada nije radio u pravosuđu. Ingrid Antičević Marinović i njenog supruga veže više afera. Prva, kada je Marinović javno napao svoju bivšu klijenticu Anu Magaš, a potom je njenoj majci ispostavio račun za odvjetničke usluge u iznosu od gotovo pola milijuna kuna. Druga afera javnosti je postala poznata 2006. kada se ispostavilo da je kao ministrica pravosuđa 2002. zloupotrijebila svoj položaj potpisavši klijentu svog supruga suglasnost za preuzimanje benzinske crpke. No, u međuvremenu, u novinama su isplivale nove afere njezinog supruga: prozivalo ga se za navodno kamatarenje u 90-ima i kupnju pomilovanja za osuđene narkodilere. Ingrid je u najvećoj krizi kupovala donji veš za 800 DM!

'Sama činjenica da se ustavni suci biraju takvim netransparentnim mehanizmima političke trgovine, iza kulisnih političkih dogovora, pogodbi i nagodba, skandalozna je sama po sebi i htjeli ili ne predstavlja pravosudnu kadrovsku korupciju. U kojoj koristeći politički utjecaj u Saboru, najjače političke opcije trguju brojem mjesta i stranačkim kvotama među ustavnim sucima, te osiguravaju svojim političkim kadrovima uhljebljena ni manje ni više nego u Ustavni sud. U tom procesu nema bitnih razlika između HDZ-a i SDP-a i po ničemu se ne razlikuju nego samo zahvaljujući svojim sucima u Ustavno sudu štite ono što su zajedno od naroda u protuustavnoj pretvorbi opljačkali', piše Margetić.

Vlaho Orepić je u velikom intervju Novom Globusu rekao: 'Najveća prijetnja nacionalnoj sigurnosti Hrvatske je Ustavni sud, vrijeme je da podnese kolektivnu ostavku', otvorivši Pandorinu kutiju nakon čega je krenula rafalna paljba iz svih režimskih medija, dežurnih moralista i najviših državnih institucija.

0433fcd8f90952a19354e6b0c4b58be99e3 XL

The Constitutional Court's top corruption in Croatian

Peđa Grbin: 'Umjesto da lupeta u Globusu, treba svojim policijskim službenicima prijaviti kazneno djelo', zagrmio je Peđa koji je dogovorio sa HDZ-om četiri mjesta u Ustavnom sudu (svakom po dva) mimo Roberta Podoljnjaka, koji je tada bio predsjednik Odbora za Ustav, poslovnik i politički sustav Hrvatskog sabora- odbor za predlaganje i imenovanje sudaca po stručnosti i moralu.

Naravno, odmah se uskokodaka i NATO-va kokoška Kolinda koja je Orepiću poslala jasnu poruku: 'Ustavni sud je jedan od stupova vlasti, dužnosnici bi se trebali suzdržati od bilo kakvog komentiranja'

Ovaj sastav Ustavnog suda čije odluke treba poštivati, kako kaže predsjednik tzv. hrvatskog Ustavnog suda Miroslav Šeparović, direktna je posljedica klijentelističke politike. Ako se nekoga treba zaposliti u MUP-u, on mora proći sigurnosnu provjeru. A jedan član Ustavnog suda to ne prolazi. Ima li ijedne države u kojoj netko može biti imenovan u Ustavni sud, a da je dokazano korumpiran kao na primjer Davorin Mlakar, Ingrid Antičević, Snježana Bagić ili da je potpuno nestručan kao Josip Leko!?

Materijalno stanje 'poštenih' sudaca Ustavnog suda čije odluke trebamo poštivati:

Miroslav Šumanović, donedavni odvjetnik, ima, kuću s okućnicom u Puntu od 231 kvadrata, kuću u Zagrebu s okućnicom od 686 kvadrata, te oranicu u Gornjem Vrapču od 810 kvadrata. Od 2000. godine ima i kredit od 50.000 eura. Rok otplate je 20 godina uz kamatu od dva posto. U vrijeme iz kojeg datira kredit bio je predsjednik Županijskog suda u Zagrebu.

Rajko Mlinarić nešto je zaduženiji. Kod Prve stambene štedionice prije tri godine zadužio se za nešto više od milijun kuna i to na 16 godina. Mjesečna rata nešto mu je veća od 7.900 kuna. U Zagrebačkoj banci zadužio se prije 12 godina za 75.000 eura i do 2019. mjesečno će plaćati gotovo 650 eura. Mlinarić ima i dva ugovora o operativnom leasingu kod Porschea Hrvatska za automobile i ukupno ih, zajedno sa suprugom, plaća 725 eura svakoga mjeseca. Suvlasnik je dva stana u Zagrebu, ukupne kvadrature od 156 kvadrata, vlasnik trećine kuće od 101 kvadrata, a suvlasnik je i vikendice na Krku od 112 kvadrata. Mlinarić je uštedio 300.000 kuna, a ima i 144 dionice Atlantske plovidbe.

Lovorka Kušan, odvjetnica vlasnica je kuće s okućnicom od 503 kvadrata, dva manja stana u Zagrebu, te trećine kuće u Ivanić-Gradu od 603 kvadrata. Uspjela je uštedjeti pola milijuna kuna i 128.000 eura.

Branko Brkić podjednako je rasporedio svoje kreditne obveze i štednju. Posljednje tri godine otplaćuje kredit od 47.000 eura, ali ima i, zajedno sa ženom, ušteđenih 44.000 eura. Posjeduje stan u Zagrebu od 65 kvadrata, a njegova supruga stan od 69 kvadrata i kuću u Kruševu od 288 kvadrata.

Ingrid Antičević Marinović od svih bivših dužnosnika ima najveću imovinu. Ona i njezin suprug imaju kuću u Zadru od 224 kvadrata te poslovni prostor od 40 kvadrata. Antičević Marinović vlasnica je više oranica u Selinama ukupne veličine veće od 140.000 kvadrata, a njen suprug ima oranice površine veće od 44.000 kvadrata. On ima i kuću s okućnicom u Smilčiću od 2.200 kvadrata, a novac je negdje dobro skriven,Antičević Marinović nije deklarirala nikakvu ušteđevinu.

Davorin Mlakar otplaćuje kredit od 100.000 eura, i to će činiti još četiri godine. Suvlasnik je kuće s okućnicom od 486 kvadrata i garaže, prijavio je vlasništvo umjetničkih djela, uštedio je 100.000 eura i skoro 28.000 franaka, a njegova supruga uštedjela je 57.210 franaka.

Josip Leko, bivši predsjednik Sabora vlasnik je pola stana od 69 kvadrata u Zagrebu, a suvlasnik je i kuće gotovo iste kvadrature u Kamanu. Za ostalo, ako ima, ne zna se. On je u odnosu na druge suce Ustavnog suda prava sirotinja ali i jedini sudac koji nikada nije radio u pravosuđu. Njegov će jedini posao biti da diže ruku kada bude 'visio' kakav zakon, naravno protiv interesa građana Hrvatske', nakon čega će mu se popraviti materijalno stanje.

Mato Arlović, već smo pisali da je jedan od siromašnijih političara jer ima ušteđeno ''samo''  1.006,700 eura... itd, itd

Da rezimiramo:

Davorin Mlakar varalica (protiv njega je podnijeta i Kaznena prijava za izbornu prijevaru dok je bio ministar uprave), lopina i nestručan,
Josip Leko nikada nije radio u pravosuđu, a postao je sudac Ustavnog suda!?
Snježana Bagić prepisala pola znanstvenog rada
Ingrid Antičević Martinović kao i Mlakar duboko involvirana u raznim koruptivnim radnjama ....

Šeparoviću, nemamo nikakav razlog poštivati odluke tzv. hrvatskog Ustavnog suda jer je on obično ruglo, najveća hrvatska sramota koja ne služi hrvatskom narodu već gremijima, orjunašima, komunjarama ili cionistima kako se danas oslovljavaju.

A cionisti su, za one koji ne znaju, nacisti 21 stoljeća!

Šeparoviću, Sjedi 1, rekao bi zastupnik Hasanbegović.

NAPOMENA: Upadaju nam u računalo, mijenjaju slike na objavama, iskrivljuju riječi, blokiraju linkove, usporavaju na serveru, a DORH je dao nalog za obradu novinara koji pišu za Ipl!
Pišite nam na naš mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Čitajte nas na našem portalu: http://istinomprotivlazi.com

Komentirajte na našoj fb stranici: https://www.facebook.com/istinomprotivlazi1/

Opća deklaracija o ljudskim pravima: Član 19. 'Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice'

Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)

 

 

 

(33 votes)

Donirajte

Amount: