person_outline
search
hrendeitpt
Odobravanja sijanja GMO-a u Hrvatskoj, a rečeno nam je da je Hrvatska GMO Free, čisti je fašizam nad građanima Hrvatske! /video sa prijevodom/

Odobravanja sijanja GMO-a u Hrvatskoj, a rečeno nam je da je Hrvatska GMO Free, čisti je fašizam nad građanima Hrvatske! /video sa prijevodom/

Proljev, poremećaj vida i disanja, svrbež kože, 6-8 puta veće oštećenje DNA, neplodnost, pobačaji, poremećaj u novorođenčadi, umanjenja veličina glave, genetske promjene centralnog nervnog sustava, uvećana smrtnost stanica koje sudjeluju u formiranju skeleta, oštećenja očiju, nerazvijeni bubrezi … su posljedice restrukturiranja privrede na GMO!

Ovo što je napravila Plenkovićeva vlada u ''želji da izvuče zemlju iz duboke ekonomske recesije'', napravila je i argentinska vlada 1990.godine. Restrukturirala je svoju privredu na genetički modificiranoj (GM) soji, namijenjenoj izvozu. Jedini znanstveni oslonac u prilog takvoj odluci bili su znanstvenici podaci vlasnika GM soje-korporacije Monsanto uz obverzno kupovanje korumptivnih političara.

20180205 130442

Način rada Monsanta već je prepoznatljiv u svijetu. Potkupi i vladaj, tipičan način rada gangstera sa Wall Streeta po uzoru na američke gangstere iz vremena Al Caponea , Lucky Luciana i drugim mafijaških obitelji.

Danas, 17 godina nakon početka sjetve soje, preko 56 % (oko 19 milijuna hektara) argentinskih oranica zasijano je GM RoudupReady (RR) sojom-tolerantnom na Monsantov herbicid Roundup. Zahvaljujući velikim poljoprivrednim poduzetnicima i transnacionalnim korporacijama i korumpiranim političarima i medijima, taj proizvodni program ''prihvaćen'' je kao ekonomski uspjeh. Istovremeno 200 tisuća malih poljoprivrednika iseljeno je sa zemlje, a obrađivali su 8 milijuna hektara.

56fe7fa18057d

Ovo ste kupovali u Konzumu

EU uvozi godišnje oko 38 milijuna tona RR soje bez uvoznih carina. Ova jeftina soja završava kao stočna hrana na velikim industrijskim farmama, a rezultat je niska cijena mesa, jaja i mlijeka, kojoj mali farmeri EU-a ne mogu konkurirati, a o 'kvaliteti' ovih proizvoda sve znamo!

ŠTO JE ROUNDUP?
Roundup je smjesa aktivne tvari glifosata, te aditiva AMPA,POEA i drugih koji su poslovna tajna proizvođača. U prometu su četiri različite formulacije Roundupa ( Express, Bioforce,Travaux i Travaux Plus.) Sve četiri formulacije testirane su u laboratoriju na tri kulture humanih stanica. 24 sata nakon testiranja, sa mnogo manjom koncentracijom od one koja se preporuča u poljoprivredi, sve su stanice uginule.

Otrovnost Roundupa nije proporcionalna koncentraciji glifosata. Povećava se s koncentracijom, vremenom i prisutnošću aditiva. Međunarodna agencija za istraživanje raka (IARC) koja djeluje unutar WHO-a, izjavila je da je GLIFOSAT, aktivni sastojak u herbicidu Roundup Monsanto korporacije, "klasificiran kao kancerogen za ljude".

Argentinska polja RR soje svake se godine prskaju s 200-300 milijuna litara herbicida, uglavnom Roundupa i Atrazina. Ovi herbicidi imaju negativan učinak na okoliš i zdravlje 120 milijuna ljudi.U regijama uzgoja već nekoliko godina liječnici registriraju ozbiljne zdravstvene poremećaje uzrokovane prskanjem.

1.Akutni učinak: Proljev,poremećaj vida i disanja, svrbež kože

2.Kronični učinci: nakon dužeg vremena 6-8 puta veće oštećenje DNA, neplodnost, pobačaji, poremećaj u novorođenčadi, umanjenja veličina glave, genetske promjene centralnog nervnog sustava, uvećana smrtnost stanica koje sudjeluju u formiranju skeleta, oštećenja očiju, nerazvijeni bubrezi.

20160403 234359

3.Glifosat se ne razgrađuje, već se nakuplja u stanicama. Izvješća za 10 godina pokazuju do pet puta uvećanu učestalost mana kod novorođenčadi. Učestalost pobačaja stalno raste, pa ima žena koje su imale i do pet uzastopnih pobačaja.

4.Glifosati se akumuliraju u vodama i tlu, te tu ostaju godinama. Istovremeno Monsanto širi neistinite tvrdnje o biorazgradivosti glifosata u tlu.

Stalno treba podsjećati da je bivši premijer Zoran Milanović ukinuo postojeću uredbu o obveznom označavanju GMO proizvoda i sa Todorićem je izravni krivaca za mnoge smrti hrvatskih građana. On i Todorić su zapravo ubojice mnogih hrvatskih građana,  a još veće ubojice (vrijeme će potvrditi) su 90 zastupnika koji su glasovali da Monsanto može sijati GMO sjeme u Hrvatskoj!

Argentina je stravičan primjer stradanja izazvanih sjetvom GM usjeva. Iz njihova primjera trebali bi naučiti kako se zaštititi od agresivnih korporacija i domaćih korumpiranih političara i znanstvenika.

Ovaj čin, odobravanja sijanja GMO-a u Hrvatskoj, čisti je fašizam (genocid) vrha političke oligarhije nad građanima Hrvatske!

NAPOMENA: Stalno nam upadaju u računalo i mijenjaju slike u objavama! Javite nam na mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Čitajte nas na našem portalu: http://istinomprotivlazi.com

Komentirajte na našoj fb stranici: https://www.facebook.com/istinomprotivlazi1/

Opća deklaracija o ljudskim pravima: Član 19. 'Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice'
Istina i vjera naše su oružje protiv zajedničkog neprijatelja - političara koji otvoreno rade kako protiv interesa hrvatskog naroda tako i svih naroda bivše države!
Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)

 

 

Donirajte

Amount: