Print this page
A.Hruperov: Harač i haračlije
Hruperov Hruperov
  • Posted
  • Read 2563 times

A.Hruperov: Harač i haračlije

Mafijaške klike prodanih političara, neradnika, parazita, uguza i uhljeba ne samo da su najplaćeniji za nerad nego odlučuju o oduzimanju dobara od onih koji ih stvaraju. I ne to za zajedničke potrebe stvaratelja dohotka i standard već za izdržavanja gomile neradnika.

Harač, harač! Otkud raji harač?

Otkud zlato, koji krova neima,
Mirna krova da ukloni glavu?
Otkud zlato, koji stoke neima,
Otkud zlato, koji njive neima,
Otkud zlato, koji ruha neima?
Otkud zlato, koji kruha neima? (I.Mažuranić)

Dugo zazivana, digla se konačno velika dreka na porez za nekretnine. Stigli su obrasci formulari za prijavu poreza sa pitanjima kojima traže da nas skinu do gola. Sada se to ponavlja u patološkoj formi gdje od građana traže ispunjavanja upitnika o nekretninama u roku od cca 30 dana sa podacima koja ta ista uprava raspolaže u evidencijama porezne uprave, zemljišnim knjigama, katastarskim evidencijama, upravama za graditeljstvo, uredima za zaštitu spomenika uredima raznih inspekcija.

Zakonima je uređeno da se svaka promjena statusa i građanina i nekretnine po službenoj dužnosti mora evidentirati državna i lokalna uprava a posebno :
1. porezna uprava
2. zemljišna knjiga
3. geodetska uprava ,katastar
4. odjeli za graditeljstvo
5. razne matice

Loše sluge goreg gospodara
Spopadoše trostruke kandžije (I.Mažuranić)

Iako svi žive od porezima otetog novca, još i masno naplaćuju svaku uslugu građanima. Golema državna uprava, vlada sa ministarstvima, županije i nebrojive općine sa svojim golemim administrativnim aparatom pokazuju totalnu nesposobnost i nesvrsishodnost. Taj aparat već desetljeća nije uspio ni srediti ni povezati evidencije svega i svačega pa kancelarije razmjenjuju podatke šetajući građane od vrata do vrata da ishoduju i raznašaju gomile uvjerenja, potvrda rješenja, često iz sobe u susjednu sobu. I sve to i sve svoje administrativne pogreške i kašnjenja masno naplaćuju otimajući ljudima i vrijeme i živce a da ne govorimo o bahatom i bezobraznom ophođenju. I to sve uz naznaku da ti dokumenti vrijede najviše 6 mjeseci.

To nisu formulari namijenjeni za upis podataka o postajanju takozvane vanknjižne imovine na temelju kojih bi mjerodavne službe propisanim postupcima izvršile identificiranje, kvantificiranje i izmjeru te upis u evidenciju takve imovine. To su formulari za upis sveukupne imovine. Je smo li preživjeli atomska razaranja pa su nam sve upravne knjige spaljene? Što je najžalosnije ta administracija od diletanata do diploma na čelu sa premijerom ne poznaje ni postojeće zakone ni Ustav po kojemu bi trebali raditi ili suditi.

Formulare prijava trebamo svi solidarno odbiti ispunjavati i slati, ne samo zato što to nije naš posao nego njihov, već i zato što moramo unositi podatke kojima jedino uprava ovlašteno raspolaže i svojim potpisom morama garantirati točnost i ispravnost tih podataka. A ti podaci to pravno uzevši nisu točni ispravni i usklađeni i mogli su ih unositi samo ovlašteni službenici na način propisan zakonima i drugim propisima. Kako mi možemo garantirati za ispravnost, točnost i zakonitost njihova rada. Ako to zaista trebamo to znati, onda njih sve treba ukinuti a ne plaćati.

I svu groznu krvi žeđu
Vlaškom krvi, vlaškom mukom gase (I.Mažuranić)

Nije Plenković dobrohotno odlučio odgoditi primjenu poreza na nekretnine osluškivanjem želja naroda već je bio prisiljen, suočen sa stanem kaosa i nevaljalom administracijom i pravnim kaosom. Stoga je iskoristio peticiju, prebacio krivnju, i sačekao povoljni trenutak i tajno o ponoći u lopovsko vrijeme kao što mu je provede svoje namjere dok narod spava a zastupnici shrvani glađu i žeđu onemoćali drijemaju. Zar bi se inače moglo provesti takvu masovnu internatsku kampanju bez da ju službe vladajućih ne filtriraju i zaustave pa čak i hapšenjima, a mnogima drugima pa i meni, blokiraju svako izražavanje istine koja im nije po volji?

I sada raja vidje aga se ne šali:
Od istoka haračlije jašu,
Vode golu na repovijeh raju;
Od zapada haračlije jašu,
Vode golu na repovijeh raju;
Jašu zmaji s sjevera i s juga,
Golu raju na repovijeh vode. (I.Mažuranić)

Od 2012 g. se to sprema i nitko ništa. Krivilo se satrapa Linića, pa Milanovića, pa hvalilo Pusićku i Vrdoljaka koji su odgodili stvari videći da bi mogli izgubiti izbore, što se i dogodilo. No, ne zbog poreza već naivnog i neopreznog Milanovića koji se dao navući na tanak led od ekipe koja je rezervni ešalon HDZ-a za državni udar i nasilni dolazak na vlast.

20170820 000619

To se ponavlja svaki put kad Babilon malo zažmiri. Čisti se smrdljiva riba od repa umjesto od glave i to gire umjesto škarpine. Porez na nekretnine je samo maligna nuspojava. Glavni krivci su oni nesposobnjaci i izdajice što su vodili pregovore o predaji Hrvatske Babilonu i predaju potpisali, a to su Jadranka Kosor i HDZ camorraloše i Milanović Zoran i Vesna Pusić koji su prijetnjama, promjenom ustava samo za tu priliku krivotvorili referendumske uvjete.

Prije ovoga Babilon je pokrenuo pljačku Slovenije ali se Slovenci još hrabro bore i daju otpor. Kod nas otpora nema jer posvadiše zelene i plave, posvadiše crvene i crne. Bave se partizanima i ustašama,Titom i Pavelićem i Stepincem, tjeraju nas da iskapamo i brojimo kosti preostale iz davnih sukoba a da ne vidimo da u žrtve i rušenja koje su naši ratovi proizveli u odnosu na razaranja i pokolje koje su Babilonci proizveli sitnica.

A Babilon ne daje ovim vrtirepima kameleonima i zgubidanima, od svojega blaga, jer ga nema. Babilon pljačka po cijelom carstvu i plaća otetim haračem poslušnike koje time drže na vlasti. Svakim danom sve više izlaze na dan tajni protokoli koje su veleizdajnici lažirajući referendum potpisali.

Deca, moja deca nikaj nete mela
Jaca vam je kriva, se vam je zapila
prodala je grunta, ve ju sused Barbi punta
prodala je kravu, seno i otavu
prodala gorice, zbog vinske kapljice
prodala je šumu, gret se hodi kumu
Hiža se ne trzi niti ne kupuje
Hiža se ne trzi niti ne kupuje
Zbiri ni zandari, zbiri ni zandari
Niti puglavari
(Parafraza Međimurske narodne pjesme)

Dijelu Hrvatskog naroda koji je preostao u domovini Ostašama i preživljava stvarajući dohodak preostaje posljednja bitka protiv Otimača i Babilonaca za očuvanje prava na dom i domovinu. To je bitka za odbacivanje i poništenje ovakvih Babilonskih zakona o porezima. To je bitka za očuvanje i slobode i časti ,za očuvanje prava na život. Izgubiti tu bitku znači izgubiti ljudska prava, znači prihvati status gori od roba. Vlastodršcima treba oduzeti pravo da po svojoj volji oduzimaju ljudima plodove njihovog rada i mijenjaju uvjete života bez da ih se pita bez referenduma tj. direktne demokracije .

Mafijaške klike prodanih političara, neradnika, parazita, uguza i uhljeba ne samo da su naj plaćeniji za nerad nego odlučuju o oduzimanju dobara od onih koji ih stvaraju. I ne to za zajedničke potrebe stvaratelja dohotka i standard već za izdržavanja gomile neradnika.

Bac'te raji oglodane kosti.
Bac'te kosti, spremajte pečenje(I.Mažuranić)

Stranke se financiraju uzimajući od države u postotku od sakupljenog poreza a ne prema dobrobiti učinjenoj državi. Stoga plaćanje poreza nije časna obaveza već nečasni harač koji treba odbiti plaćati. Zato nije dovoljno masovno podržati peticije već temeljem njih odlučiti i sazvati općenarodne referendume bez obzira na predlagače a za poništenje poreznih zakona i izlaska iz EU po istim pravilima po kojima smo na prevaru ušli tu kolonijalnu tvorevinu.

Nove porezne zakone treba donositi isključivo referendumom što treba i zapisati u ustavu. Zato stranke treba maknuti sa vlasti i vlast vratiti narodu i direktnoj demokraciji i vladavini putem referenduma. Inače ne piše nam se dobro.

harac

Ne treba vjerovati manipulantima. Nikakvoj A. Plenkovićevoj pedagogiji i Z. Marićevoj magli neće vjerovati nitko osim onih koji su veslo sisali.

“Harač, harač, rajo, treba!“
Što je kriva? - Kriva 'e što je živa, (I.Mažuranić)

A. Hruperov

Isprika autora: U tekstu se upotrebljavaju neki sinonimi i asocijacije umjesto originalnih naziva radi izbjegavanja filtera i cenzure kojima se ograničava širenje čitanja tekstova. Nadam se da će čitatelji prepoznati smisao i spoznati prave nazive.

Pišite nam na mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Čitajte nas na našem portalu: http://istinomprotivlazi.info/

Komentirajte na našoj fb stranici: https://www.facebook.com/istinomprotivlazi1/

Opća deklaracija o ljudskim pravima: Član 19. 'Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice'
Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)
Dozvoljeno je preuzimanje ovog teksta isključivo u cijelosti, bez vršenja izmjena, dodavanja i oduzimanja

 

 

(9 votes)
Copyright © 2016 Istinom protiv laži - Ne govoru mržnje | Sva prava pridržana | All rights reserved