person_outline
search
hrendeitpt
Plenkoviću odlazi, odlazi, odlazi…izdaja, izdaja, izdaja… najvažnija je poruka prosvjeda protiv verificiranja Istanbulske konvencije!
foto: Slavko Midzor /Pixsell
  • Posted
  • Read 3534 times

Plenkoviću odlazi, odlazi, odlazi…izdaja, izdaja, izdaja… najvažnija je poruka prosvjeda protiv verificiranja Istanbulske konvencije!

Ako Plenković ima i malo karaktera i obraza, trebao bi se zahvaliti i vratiti onima koji su ga i poslali u Hrvatsku da nam prodaje svoju pamet! A koliko je pametan i pravno potkovan, vidjeli smo u njegovoj interpretativnoj izjavi koju je 'prodao' svojim ministrima u vladi, ali nije uspio hrvatskom narodu

Nakon odsvirane himne, prva se okupljenima obratila jedna od organizatorica prosvjeda protiv ratificiranja Istanbulske konvencije.  

''Dobar dan svima, dobro došli, prve brojke kažu da nas je preko 50 tisuća…želite li nešto poručiti premijeru Plenkoviću…odlazi, odlazi, odlazi…odlazi…odlazi…izdaja… izdaja… izdaja…. Mislim da nas je dobro čuo. Hvala svima, ja sam Marija Vukačin, ja znam čitati i meni ne treba Andrej Plenković interpretirati što sam pročitala.

Ja sam poduzetnica, s mužem vodim firmu i imamo šestero djece… nakon čega je dobila veliki aplauz. …ovdje sam danas s vama jer ne želim da Hrvatska ratificira Istanbulsku konvenciju. Potpuno mi je jasno kao i svima vama koji ste okupili ovdje, da konvencija neće osigurati dodatnu pomoć zlostavljanim ženama, žrtvama nasilja. Istanbulska konvencija nedemokratski, nepošteno i na mala vrata, skrivajući se iza žrtava zlostavljanja, u hrvatske zakone, u naše obrazovanje, u sportska društva, u kulturu, u vjerske zajednice, uvodi rodnu ideologiju….

Očekujem da zastupnici HDZ-a izvrše svoje predizborno obećanje koje je dao i predsjednik HDZ -a i vlade Andrej Plenković tvrdeći da se HDZ protivi svakoj ideologiji pa i rodnoj…. prevaranti, prevaranti… izdajice.. izdajice…čuje se sasvih strana. Pozivam sve zastupnike koji u saboru prestavljate nas građane da budete pošteni kao ljudi, pošteni kao zastupnici i nemojte se praviti da ne čujete što vam mi građani danas poručujemo… ''

20180324 110955

''Dragi prijatelji, ja sam Marija Petričević znam čitati i ne treba mi premijer Andrej Plenković interpetirati što sam pročitala. Arhitektica sam, imam posao, 24 godine i ne želim otići iz Hrvatske. Želim živjeti u državi u kojoj napred idu oni koji su marljivi, sposobni i pošteni, a ne oni koje gura politička stranka ili interesni lobi. Danas sam ovdje jer ne želim da zastupnici u hrvatskom saboru, oni koji bi trebali predstavljati moje vrijednosti, ratificiraju Istanbulsku konvenciju. Ovdje, u svoje ime i u ime svih vas, tražim da žene i muškarci, koji su ušli u sabor tvrdeći biračima da su demokršćani to i dokažu, glasujući protiv ratifikacije. I da birajući između poslušnosti šefu stranke i volje birača koji su ih izabrali, izaberu nas građane.

Ratifikacijom konvencije hrvatska država, kroz Članak 8. preuzima obvezu financirati udruge koje se u Hrvatskoj bave zaštitom ljudskih prava samo nekih ljudi. Ratifikacijom Hrvatska preuzima zakonsku obvezu financirati udruge i aktiviste koji godinama primaju novac iz proračuna za zaštitu žena i ljudskih prava, a onda u plaćenom radnom vremenu djeluju kao parapolitičke organizacije. 

20180324 111122

Financira ih se da pomažu pretučenim ženama, a one organiziraju prosvjede protiv ministra kulture ili branitelja. Dobivaju novac iz proračuna da štite silovane žene, a one krivotvore istinu o Domovinskom ratu. Dobivaju novac da štite prestrašenu djecu, a one financirane javnim novcem organiziraju kampanju protiv referenduma o braku ili prosvjeduju protiv katoličke crkve. Isti oni, koje je gospodin Bauk u pismu SDP-ovih zastupnicima nazvao nama skloni aktivisti, ratifikacijom Istanbulske će na račun nesreće žrtava našim novcem financirati svoje ideološke i političke aktivnosti. Tijekom cijelog govora su joj aplaudirali...tako je...tako je....izdaja, izdaja. 

Ne želim da Hrvatska odvoji milijardu kuna poreznog novca za financiranje aktivnosti koje nemaju veze sa zaštitom žena i djece. Ne želim da se poreznim novcem financiraju žene koje se predstavljaju kao zaštitnice žena, a istovremeno vrijeđaju, omalovažavaju i etiketiraju sve žene koje misle i žive drugačije od njih. Ne želim da GREVIO koji promovira rodnu ideologiju ima ovlasti uplitati se u hrvatsku politiku, finacije i pravosuđe. Javni novac treba dolaziti do žrtava nasilja pružajući im konkretnu pomoć.

Ja sam izabrala živjeti u Hrvatskoj, najljepšoj zemlji na svijetu, jer vjerujem da je cijena koja je plaćena za njenu slobodu zalog za budućnosti i siguran put za nas i našu djecu. A ono što želim je da se naše žene, naše hrabre majke, bake, sestre, prijateljice i najranjivije pripadnice našega društva štite bez paravana, bez skrivenih namjera, bez ideologije učinkovitom primjenom hrvatskih zakona i transparentnim trošenjem proračunskog novca.

Saborski zastupnici zaustavite ratifikacijuIstanbulske konvencije!''

20180324 111437

''Moje ime je Marija Burazer i znam isto tako čitati i ne treba ni premijer Plenković interpretirati ono što sam pročitala. Danas sam ovdje jer mi je dosta da nas oni isti za koje izdvajamo iz plaće lažu. Izjava kojom premijer Plenković u ime Hrvatske tumači što njegova vlada smatra da odredbe konvencije znače ili ne znače, nema nikakvu pravnu težinu. Sve ključne obveze koja Hrvatska preuzima ratifikacijom Istanbulske konvencije ostaju nepromjenjene.

Država koja ratificira konvenciju ne može mijenjati ili ograničavati obveze koje se nalaze u njoj. Dakle, interpretativna izjava premijera Plenkovića nema nikakav učinak na pravnu vrijednost ratifikacije. U članku 78 konvencije jasno piše da su rezerve moguće samo za točno pobrojane članke unutar Istanbulske konvencije. One nisu dopuštene za ideološke odredbe o rodu kao društvenom konstruktu odvojenom od spola….''

Potpuno je jasna današnja poruka: 'Zastupnici ako predstavljate hrvatski narod odbacite Istanbulsku konvenciju!

Nažalost, isto tako je jasno da SDP mora ratificirati Istanbulsku konvenciju jer ih je Plenković ucjenio da će izaći sa imenima organizatora svastike koju je organizirao vrh SDP-a sa tajnim službama u Hrvatskoj, sa ciljem diskreditiranja cijelog hrvatskog naroda. HDZ-ov partner HNS, čiji zastupnic sjede u saboru zahvaljujući APIS-u, odnosno izbornim prijevarama, također će glasovati za Istanbulsku konvenciju, a glasovati će i Pupovćevi manjinci koji također varaju na izborima dovodeći autobusima odbjegle Srbe, koji se i dandanas vode kao hrvatski birači. Osim njih podržati će ih i tzv spam zastupnici koji su ili ucjenjeni ili kupljeni. Isto tako će za I.K. glasovati HDZ-ove ulizice, dodvorice i skriveni židokonvertiti.

I to je naša tragedija: prevaranti, neradnici, korumpirani zastupnci, židokonverrtiti, homoseksualci… dakle njih 100-njak, godinama nam kroje sudbinu, bolje rečeno pakao koji intenzivno proživljamo od 2000-te godine.

Čitajući komenatare na mainstream medijima može se vidjeti koliko je mržnje prema svemu hrvatskom, mržnje prema današnjim govornicima i samom skupu koji je prošao mirno i dostojanstveno.

PXL 240318 20126013dgsdfgfgvcxxycxyvxvcxyv

df 3

Plenkoviću, odlazi, odlazi, odlazi….izdaja, izdaja, izdaja… najvažnija je poruka dana. Ako Plenković ima i malo karaktera i obraza, trebao bi se zahvaliti i vratiti onima koji su ga i poslali u Hrvatsku da nam prodaje svoju pamet! A koliko je pametan i pravno potkovan, vidjeli smo u njegovoj interpretativnoj izjavi koju je 'prodao' svojim ministrima u vladi, ali nije hrvatskom anrodu.
Link sa prosvjeda: https://www.facebook.com/index.hr/videos/1780174575385728/

Čitajte nas na našem portalu: http://istinomprotivlazi.com

Komentirajte na našoj fb stranici: https://www.facebook.com/negovorumrznjeistinomprotivlazi

Opća deklaracija o ljudskim pravima: Član 19. 'Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice'

Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)

 

(7 votes)

Donirajte

Amount: