person_outline
search
hrendeitpt
  • Posted
  • Read 10593 times

Djevojka se probudila iz kome kada su joj liječnici počeli uzimati organe za donaciju!

Ljudsko tijelo nastavlja živjeti još 48 sati nakon službene objave smrti, kažu znanstvenici. Kada ljudski mozak prestane raditi i kada postoji nepovratna suspenzija funkcioniranja dišnog i krvnog sustava, liječnici službeno izjavljuju da je došlo do smrti.

19-godišnja Carina Melchior probudila se iz kome u trenutku kada su liječnici krenuli uzimati njene vitalne organe za donaciju. Osoblje u Aarhusskoj bolnici, u Danskoj, zanijemilo je kada je Carina otvorila oči i pomaknula noge. Daily Mail izvještava: Carina se dobro oporavlja u rehabilitacijskom centru, može hodati, razgovarati. 

"Banditi u bijelim mantilima prebrzo su odustali od Carine jer su im očito trebali organi za nekoga", izjavio je njezin otac Kim za danske novine 'Ekstra Bladet'. "Naravno, ovo je velika trauma, i za nju i njezine roditelje koji su bili uvjereni da Carini nema spasa pa su pristali donirati njezine organe", izjavio je obiteljski odvjetnik koji će tužiti bolnicu.

Carina Melchior (20) nastradala je u saobraćajnoj nesreći. Liječnici su nakon tri dana zaključili da je njezina aktivnost u mozgu sve ''blijeđa'' i da joj nema spasa. Obavijestili su obitelji o zaustavljanju liječenja. Tog trenutka roditelji su pristali donirati njezine organe.

carina melchior

Carina Melchior

U dokumentarcu o svom životu pod nazivom 'Djevojka koja ne bi umrla', Carina kaže da je uvjerena da će se potpuno oporaviti i raditi kao grafički dizajner. Slučaj je izazvao javnu raspravu u Danskoj o donacijama i tretmanima na kraju života, pri čemu su registrirani donatori povukli pristanak u strahu da bi se to sutra moglo dogoditi bilo kome. Danska vlada u izradi je novih smjernica kako bi spriječila liječnike da uzimaju organa dok se pacijent službeno ne proglasi klinički mrtvim.

Mnogi ne znaju da ljudsko tijelo nastavlja živjeti još 48 sati nakon službene objave smrti, kažu znanstvenici. Kada ljudski mozak prestane raditi i kada postoji nepovratna suspenzija funkcioniranja dišnog i krvnog sustava, liječnici službeno izjavljuju da je došlo do smrti.

Novo američko istraživanje pokazuje da se ta definicija može promijeniti u određenom smislu. Prema znanstvenom članku objavljenom na Biorxiv, stotine gena u tijelu i dalje funkcioniraju najmanje dva dana nakon smrti. Dakle, tijelo živi još 48 časova nakon zvaničnog proglašavanja smrti, a to je vrijeme kada liječnici mogu uzeti organe, a da ih drugo tijelo ne odbaci.

Liječnici se ne mogu izvući priznanjem da su pogriješili i isprikom. Organi su, nažalost, danas postali veliki biznis!

Ova objava zaslužuje mjesto u rubrici Vijesti iz znanosti. 

Sean Adl-Tabatabai vijesti, Svijet

 Pišite nam na mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Čitajte nas na našem portalu: http://istinomprotivlazi.info/

Komentirajte na našoj fb stranici: https://www.facebook.com/istinomprotivlazi1/

Opća deklaracija o ljudskim pravima: Član 19. 'Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice'
Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)

 

 

(7 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: